Seitsemän päivää suklaata – Riisisuklaa

Seuraava suklaa on maultaan mahtavan pehmeä ja täyteläinen ja koostumukseltaan keksimäisen rapea. Riisinlesejauhe ja pähkinävoi antavat tälle suklaalle kermaista maitosuklaamaista tuntua. Kyseinen riisisuklaa on helppo valmistaa ja se on täydellinen makupala esimerkiksi höyryävän pakuriteekupposen kylkeen.

seitseman-paivaa-suklaata-riisisuklaa.jpgriisisuklaa-kiitos-hyvaa.jpg

RIISISUKLAA

1 dl Kaakaovoita

4 rkl Kylmäpuristettua kookosöljyä

3 rkl Raakakaakaojauhetta

1 rkl Pähkinä- tai mantelivoita

2 rkl Kotimaista luomu hunajaa

3 rkl Riisinlesejauhetta eli tocotrienolsia

½ tl Aitovaniljajauhetta

Hyppysellinen laadukasta suolaa, esimerkiksi ruususuolaa

3 dl Luomulaatuista puffattua riisiä

Sulata kaakaovoi ja kookosöljy lämpimässä vesihauteessa. Sulata sekaan hunaja ja valitsemasi manteli- tai pähkinävoi (esimerkiksi maapähkinävoi) antamaan suklaalle täyteläisyyttä. Sekoita joukkoon raakakaakaojauhe ja riisinlesejauhe antamaan maitosuklaamaista makua. Lisää vielä vaniljajauhe ja suola, maistele ja lisää tarvittaessa jotain raaka-aineista. Annostele puffatut riisit kulhoon, kaada suklaaseos riisien päälle ja sekoita. Suklaamassaa on tarkoitus olla melko niukasti riisiin nähden, sillä se toimii pikemminkin sidosaineena kuin pääasiallisena täytteenä. Kaada seos esimerkiksi isoon pakasterasiaan muutaman sentin paksuiseksi levyksi. Laita riisisuklaa jähmettymään pakastimeen ainakin puoleksi tunniksi. Ota huoneenlämpöön hetkeksi ja nauti esimerkiksi pakuriteen kanssa.riisisuklaa-resepti.jpgsuklaa-kahvi.jpg

♥ Virpi

Hyvinvointi Hyvä olo
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.