Seitsemän päivää suklaata - Riisisuklaa

Kiitos hyvää

Seuraava suklaa on maultaan mahtavan pehmeä ja täyteläinen ja koostumukseltaan keksimäisen rapea. Riisinlesejauhe ja pähkinävoi antavat tälle suklaalle kermaista maitosuklaamaista tuntua. Kyseinen riisisuklaa on helppo valmistaa ja se on täydellinen makupala esimerkiksi höyryävän pakuriteekupposen kylkeen.

RIISISUKLAA

1 dl Kaakaovoita

4 rkl Kylmäpuristettua kookosöljyä

3 rkl Raakakaakaojauhetta

1 rkl Pähkinä- tai mantelivoita

2 rkl Kotimaista luomu hunajaa

3 rkl Riisinlesejauhetta eli tocotrienolsia

½ tl Aitovaniljajauhetta

Hyppysellinen laadukasta suolaa, esimerkiksi ruususuolaa

3 dl Luomulaatuista puffattua riisiä

Sulata kaakaovoi ja kookosöljy lämpimässä vesihauteessa. Sulata sekaan hunaja ja valitsemasi manteli- tai pähkinävoi (esimerkiksi maapähkinävoi) antamaan suklaalle täyteläisyyttä. Sekoita joukkoon raakakaakaojauhe ja riisinlesejauhe antamaan maitosuklaamaista makua. Lisää vielä vaniljajauhe ja suola, maistele ja lisää tarvittaessa jotain raaka-aineista. Annostele puffatut riisit kulhoon, kaada suklaaseos riisien päälle ja sekoita. Suklaamassaa on tarkoitus olla melko niukasti riisiin nähden, sillä se toimii pikemminkin sidosaineena kuin pääasiallisena täytteenä. Kaada seos esimerkiksi isoon pakasterasiaan muutaman sentin paksuiseksi levyksi. Laita riisisuklaa jähmettymään pakastimeen ainakin puoleksi tunniksi. Ota huoneenlämpöön hetkeksi ja nauti esimerkiksi pakuriteen kanssa.

♥ Virpi

Kommentit

Jenna (Ei varmistettu)

Mistä tuota puffattua riisiä saa? Onko se siis vähän niinkuin riisimurot tms?

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Omani (Kallo Organic -merkkinen) ostin Ruohonjuuresta. Luulisi saavan myös muista ekokaupoista. Tuo eroaa tavan riisimuroista sillä, että tuossa ei ole muuta kuin riisiä. Monesti perus riisimuroissa ja monissa puffatuissakin riiseissä on makeutusta, luomuissa yleensä ruokosokeria. 

Jenna (Ei varmistettu)

Kiitos, pitääkin käydä Ruohonjuuressa sitten:) Krokantti minttusuklaa oli ehkä parasta raakasuklaata ikinä, kiitos reseptistä!!:)

Kirsi (Ei varmistettu)

Tuo aitovanilijajauhe kiinnostaa, mistä olet ostanut sitä? Ja sisältääkö tuo muuta kuin aitoa tavaraa, eikä joukossa esimerkiksi vaniliinia tai tavallista sokeria? Olen yrittänyt metsästää aitoa jo vähän aikaa :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Olen ostanut aitovaniljajauhetta Helsingissä mm. Ruohonjuuresta ja Natura Zonesta. Uskon että sitä saa melko laajasti eri luontaistuotekaupoista ja varmasti useista hyvinvarustelluista ruokakaupoista. Se on siis todellakin ihan vain ja ainoastaan aitoa kamaa, ei mitään lisättyä tai poistettua. 

Kirsi (Ei varmistettu)

Kiitos! Pitää mennä etsimään niistä :)

Kommentoi