Seitsemän päivää suklaata – Ruususen suklaa

Tähän sunnuntain herkänhartaaseen tunnelmaan vapautan täten Seitsemän päivää -suklaata teemaviikon kuopuksen, tämän kertaisen suklaakimaran viimeisen jäsenen, suloisen ruusu-vadelma-suklaareseptini.

Idean suklaaseen sain jännittävästä Earl Grey -teetä sisältävästä suklaasta, jossa suklaan sekaan on sekoitettu kuivia teenlehtiä. Omassa suklaassani sekaan lennähti ruusunnupputeestä poimimiani kuivattuja ruusunlehtiä ja lisäksi reilusti vadelmajauhetta. Lopputuloksena syntyi täydellinen söpöililjän suklaa.ruusuvadelmasuklaa.jpgruususuklaa-logo2.jpg

Ruusu-vadelma-suklaa

1 dl Kaakaovoita

4 rkl Kylmäpuristettua kookosöljyä

4 rkl Raakakaakaojauhetta

2 rkl Kotimaista luomu hunajaa

2 rkl Riisinlesejauhetta eli tocotrienolsia

3 rkl Vadelmajauhetta

5 Kuivattua ruusunnuppua (Sonnentorin Ruusunnupputeestä)

Ripaus hienoa suolaa

Sulata kaakaovoi ja kookosöljy lämpimässä vesihauteessa nestemäisiksi. Hämmennä sekaan hunaja. Sekoita joukkoon jauheet ja murennetut ruusunnuppujen terälehdet. Viimeistele ripauksella suolaa. Maistele ja lisää tarvittaessa jotain maustetta. Jos haluat suklaallesi kauniin kiiltävän pinnan ja kovemman koostumuksen, temperoi suklaa. Kaada suklaamassa muotteihin ja laita jähmettymään pakastimeen. Kun suklaan pinta on jähmettynyt, ripottele pinnalle vadelmajauhetta ja kuivattuja ruusunlehtiä. Jähmetä suklaata pakastimessa kaikkinensa noin 20 minuuttia. Anna suklaan sulaa huoneenlämmössä kymmenisen minuuttia ennen tarjoilua, jotta maut pääsevät hyvin esille. N.a.u.t.i.

raaka-ruususuklaa.jpgraw-rose-chocolate.jpgruususuklaa-resepti.jpg

Näihin sulotunnelmiin päättyy tämä Seitsemän päivää suklaata -viikko. Kiitos kaikille kommentoijille ja kilpailuun osallistuneille, teitä on ihan huikea määrä! Palaan voittajan julkistamiseen ja loppukaneetteihin huomenna. 

Vielä kuitenkin, suklaista sunnuntaita!

♥ Virpi

 

Hyvinvointi Hyvä olo
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.