Seitsemän päivää suklaata - Ruususen suklaa

Kiitos hyvää

Tähän sunnuntain herkänhartaaseen tunnelmaan vapautan täten Seitsemän päivää -suklaata teemaviikon kuopuksen, tämän kertaisen suklaakimaran viimeisen jäsenen, suloisen ruusu-vadelma-suklaareseptini.

Idean suklaaseen sain jännittävästä Earl Grey -teetä sisältävästä suklaasta, jossa suklaan sekaan on sekoitettu kuivia teenlehtiä. Omassa suklaassani sekaan lennähti ruusunnupputeestä poimimiani kuivattuja ruusunlehtiä ja lisäksi reilusti vadelmajauhetta. Lopputuloksena syntyi täydellinen söpöililjän suklaa.

Ruusu-vadelma-suklaa

1 dl Kaakaovoita

4 rkl Kylmäpuristettua kookosöljyä

4 rkl Raakakaakaojauhetta

2 rkl Kotimaista luomu hunajaa

2 rkl Riisinlesejauhetta eli tocotrienolsia

3 rkl Vadelmajauhetta

5 Kuivattua ruusunnuppua (Sonnentorin Ruusunnupputeestä)

Ripaus hienoa suolaa

Sulata kaakaovoi ja kookosöljy lämpimässä vesihauteessa nestemäisiksi. Hämmennä sekaan hunaja. Sekoita joukkoon jauheet ja murennetut ruusunnuppujen terälehdet. Viimeistele ripauksella suolaa. Maistele ja lisää tarvittaessa jotain maustetta. Jos haluat suklaallesi kauniin kiiltävän pinnan ja kovemman koostumuksen, temperoi suklaa. Kaada suklaamassa muotteihin ja laita jähmettymään pakastimeen. Kun suklaan pinta on jähmettynyt, ripottele pinnalle vadelmajauhetta ja kuivattuja ruusunlehtiä. Jähmetä suklaata pakastimessa kaikkinensa noin 20 minuuttia. Anna suklaan sulaa huoneenlämmössä kymmenisen minuuttia ennen tarjoilua, jotta maut pääsevät hyvin esille. N.a.u.t.i.

Näihin sulotunnelmiin päättyy tämä Seitsemän päivää suklaata -viikko. Kiitos kaikille kommentoijille ja kilpailuun osallistuneille, teitä on ihan huikea määrä! Palaan voittajan julkistamiseen ja loppukaneetteihin huomenna. 

Vielä kuitenkin, suklaista sunnuntaita!

♥ Virpi

 

Kommentit

Johanna (Ei varmistettu)

Kiitos ihanasta inspiroivasta teemaviikosta! :))

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Ilo on ollut minun puolellani. Kiva että inspiroiduit! :)

Nanna (Ei varmistettu)

Kiitos ihanista resepteistä! :) voiko tocoa korvata millään?

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Ole hyvä! :) Toco antaa suklaalle maitosuklaamaista vivahdetta, sen voi toki jättää kokonaan poiskin. En keksi millä tocon voisi suoranaisesti korvata, mutta käyttäessä makeutukseen lucuma-hedelmän jauhetta, saa raakasuklaaseen myös tiettyä maitosuklaamaisuutta.

Helinä (Ei varmistettu)

Mistä olet ostanut noita muotteja? Kuinka iso on yksi pala? Kuvasta ei oikein saa siitä käsitystä :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Pahoittelut viivästyneestä vastauksesta, tämä oli mennyt ohi silmien. Nämä kyseiset muotit olen ostanut keittiötarvikkeita myyvästä pikkukaupasta nimeltä Eiring, joka sijaitsee Korkeavuorenkadulla Helsingissä. Yksi pala on noin 6 cm pitkä.

Helinä (Ei varmistettu)

Tätä kokeillaan heti kun vanha satsi loppuu!

Kitty (Ei varmistettu)

Hei,
resepti näytti ihanalta! Saako kysyä, mistä kaupoista ostit raaka-aineesi?

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Tämän suklaan ihan jokaisen raaka-aineen olen tainnut ostaa Helsingistä Kampin Ruohonjuuresta.

Kitty (Ei varmistettu)

Kiitos paljon!:)

raakasuklaa (Ei varmistettu) http://iherb-tilaaminen.info/

Kiitoksia loistavasta reseptistä, täytyy laittaa tuo kokeiluun heti seuraavan kerran kun suklaata taas tulee tehtyä. PS. Hyvin kuvitettu myös tämä blogi :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

kiitos paljon. :)

Kommentoi