Seitsemän päivää suklaata – Suklaasalami
Tämä makeanperson ”makkara” syntyy viikunoista, taateleista, pähkinöistä ja manteleista sekä suklaasta, totta kai. Persoonallisuutta italialaiselle klassikkoherkulle antaa pieni tujaus konjakkia.
Nautiskele suklaasalamia sellaisenaan tai esimerkiksi luomu vuohenjuuston ja sokerittoman marjamarmeladin kyljessä. Ja silläkin uhalla, että leimaannun turhan aikaisessa kouhkaavaksi joulumaanikoksi, mikä ei itse asiassa olisi totaalisen väärä tulkinta allekirjoittaneesta, suosittelen viime postauksen mausteisten suklaanappien lailla tätä herkkua myös joulutunnelmaan virittäytymisessä.
SUKLAASALAMI
1 dl Kaakaomassaa
3 rkl Kylmäpuristettua kookosöljyä
2 rkl Raakakaakaojauhetta
1 rkl Kotimaista luomu hunajaa
Ripaus suolaa
1,5 dl Kuivattuja viikunoita
5 kpl Taateleita
Kourallinen pistaasipähkinöitä
Kourallinen maapähkinöitä
Kourallinen manteleita
2 rkl konjakkia
1 tl kanelia
1 tl hienonnettua neilikkaa
Paloittele viikunat ja leikkaa pois niiden kova varsiosa. Laita viikunapalat kulhoon, kaada niiden päälle kaksi ruokalusikallista konjakkia ja anna marinoitua noin 30 minuuttia. Soseuta marinoituneet viikunat esimerkiksi tehosekoittimella. Poista taateleista kivet ja paloittele ne pieniksi palasiksi. Murenna pähkinät ja mantelit rouheaksi muruksi. Sulata kaakaomassa ja kookosöljy vesihauteessa, lisää kaakaojauhe, makeuta hunajalla ja lisää pieni ripaus suolaa. Sekoita joukkoon murennetut pähkinät, mantelit ja taatelit sekä viikunamassa. Mausta kanelilla ja neilikalla. Kääri suklaamassa rullalle voipaperin sisään, sido päät tiukasti kiinni esimerkiksi naruilla ja laita suklaasalami tekeytymään jääkaappiin yön yli. Leikkaa suklaasalamista noin sentin paksuisia siivuja, tarjoile ja nauti.
♥ Virpi