Selluliitti palaa ja tramppa paukkuu

Kiitos hyvää

Arvatkaa mitä täällä tapahtuu?

Tässä pari kuvallista vihjettä:

Kyllä, arvasit oikein. Olen oppinut lentämään! Vihdoin unieni ovat realisoituneet ja voin tiirailla maailmaa lintuperspektiivistä käsin. Vähänkö siistiä.

Mutta jotta nämä jutut eivät menisi liiaksi huijaroinnin puolelle, niin on tunnustettava, että on minulla tässä touhussa pieni apurikin - Minitrampoliini nimittäin! Hommasin kyseisen kimmokkeen Jaakko Halmetojan vinkistä Kärkkäisen verkkokaupasta hintaan 15,90. Aika pieni hinta, mutta melkoisen iso ilo!

Hauskuuden lisäksi trampoliiniharjoittelu on mahtavan kokonaisvaltaista urheilua. Tasapainon ja motoriikan kehittymisen lisäksi verenkierto ja lymfakierto saavat pomppimisesta aivan uutta virtaa. Ja lymfakierron vahvistuessa immuniteetti paranee ja vastustuskyvyn parantuessa koko tyyppi terästyy. Jo 5-10 minuuttia päivässä auttaa saamaan nestekierrot parempaan kondikseen.

Itse hommasin trampoliinin pääasiassa lymfakierron aktivoimisen takia, sillä nyt näyttää siltä että kanniskelen mukanani erästä epämieluisaa seuralaista, jonka tahtoisin huuhtoa nestekierron avulla huitsin nevadaan.

Joku ehkä muistaa, kun hehkuttelin vuoden alussa kirjoittamassani selluliittipostauksessa kuinka ruokavalion parantamisen myötä appelsiini-iho katosi kropastani kuin vihellys Saharaan. No näyttääpä nyt siltä, että se mikä viheltäen menee, se pullistellen palaa, eli pal ol´ pal selluliitti on tehnyt ystävällisesti paluun.

(aivan kuin joku täällä olisi kaivannut sitä... mutta ei kerrota sille, ettei se suutu ja muhkeammaksi muutu)

No mutta, muhkurat siis tekivät come backin somasti juuri ennen hame- ja bikinikelejä. Nappiajoitus, ettenkö sanoisi. Enkä vaan voi ymmärtää että MIKSI oi miksi! En ole lihonut tai muuttanut ruokailutottumuksiani tai harjoittanut muutakaan selluliittiystävällistä, eli kroppaa happamoittavaa toimintaa. Hormonitoiminnankin pitäisi olla kuosissaan (liika estrogeeni on usein yksi syyllinen selluliittiin) Appelsiini-iho näyttää olevan kuin kauhuleffan hirviö, jota ei saa hengiltä millään. Juuri kun ehtii huokaista helpotuksesta, niin sieltä se pahkurapää taas möyrii esiin.

Voi kuulostaa pinnalliselta, mutta myönnän suorastaan säikähtäneeni kun eräänä aamuna joogaillessani huomasin uudenuljaan appelsiini-ihon reisilläni. Ensireaktio: ”Mitä h******iä, raakaravinnonhan piti fiksata tää homma pois päiväjärjestyksestä! Mua on huijattu! Haluan kaikki luomuheiniin hassaamani rahat takaisin!”

Noin parin sekunnin päästä tulin järkiini ja tein kuten aina ongelmatilanteen kohdatessa - tartuin googleen.

Ja sieltähän se vastaus jälleen löytyi, eräältä raw food -foorumilta nimittäin. Siellä ihmiset kertoivat selluliittijojoilun kuuluvan asiaan. Raakaravintoon siirryttäessä tai tuoreen ravinnon osuutta vahvasti lisättäessä selluliitti voi kuulemma aluksi kadota, mutta palata takaisin entistä laaja-alaisempana, kunnes sen pitäisi lopulta hävitä lähes kokonaan. Syytä tällaiseen kuurupiiloon en onnistunut löytämään. Sattuuko kenelläkään teistä olemaan asiasta mitään tietoa?

Mutta että selluista tällä kertaa. Kesää kohti baunssaillessa ja selluliittejä poltellessa. Talonyhtiön kattoterassilla auringon paisteessa pomppiessa ja raikasta meri-ilmaa hengitellessä saa kylläkin niin mahtavan startin päivään, että siinä ei selluliitit paljoa mieltä enää edes paina. Reilu 30 minsaa päivässä hujahtaa myös helposti kun laittaa jotain vauhdikasta musiikkia tietskarilta soimaan – itse olen suosinut 80-luvun discohittejä – ja tanssii fiilispohjalla pomppimalla miten sattuu. Siinä saa vastapäisen talon naapurikin samalla hyvän piristysruiskeen päiväänsä.

♥ Virpi

Kommentit

Sara K

ihanat jumppamuuvit! jos jossain vaiheessa jaksat ja ehdit syventyä lymfa-asioihin enemmänkin, niin täällä ois yks tietämätön, jota kiinnostais hurjasti.

anne (Ei varmistettu)

Öö, siis mä saattaisin jopa elää onnellisen elämän selluliitteineni jos mullakin olis mahkut tollaseen KATTOTERASSIIN! Lucky you!

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Sara K, hahaa, kiitos! Ja itseasiassa lymfahommista tulossa juttua lähitulevaisuudessa, eli toiveesi käy toteen. :) anne, ihan hyvä pointti. Kiitti! :D Tuo on kieltämättä aika kätevä mesta näin kesäaikaan.

Virpi (Ei varmistettu)

Eeva, ai teitsi hommas kans tuon! jee! Hitsi ku nuo painais pikkusen vähemmän, ni vois pitää yhteisiä pomppusessioita jossain puistossa. :D Missä muuten kävit hoidossa? Oliko kyseessä joku hieronta vai koneellinen sessio?

r. (Ei varmistettu)

Ihanat maisemat, todellakin lucky You! :) Tramppa tulossa tännekin, pääsen mäkin pomppimaan samalla Ounasjoen upeita maisemia ihastellessa. Hip hei, nyt on KESÄKESÄKESÄ!

annika (Ei varmistettu)

Mutta siis en tajua, sinähän olet hoikista hoikin, ja silti selluliittia? Kuulostaa nyt vähän epäilyttävältä suorastaan. :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

r, no täältähän löytyy mukavasti muitakin kanssatramppailijoita! Hyviä hyppelyhetkiä sinne pohjoiseen! :) annika, selluliittia voi olla hoikilla siinä missä tuhdimmillakin. Ja eipä tuo oma appelsiini-iho mitään pahaa ole, joku voisi varmaan sanoa että liioittelen, mutta itseä alkoi tuo kevytkin hyhmä ihmetyttämään ja häiritsemään, kun olin jo kertaalleen siitä vapautunut. Ehkä olen vähän yliherkkä / turhantarkka? Lähinnä vaan kiinnostaa että mitä kropan tilaa se indikoi eli mistä jojoilu johtuu. Mutta kuten sanottu, melko harmittomasta vitsauksesta kyse. Enkä halua missään nimessä lietsoa paniikkia kanatarhaan sanomalla että nyt jokaisen selluliittia omistavan pitäisi jyskyttää päivät pääksytysten trampoliinilla. Tämä on vaan yksi hauska tapa lieventää ongelmaa ja saada samalla muitakin terveyshyötyjä. (Kauhee selittely alko! :D )

Sari (Ei varmistettu)

Siis vieläkö löytyy ihmisiä jotka luulevat että sellua löytyy vain lihavilta ;)
Pitäisiköhän munkin hommata trampoliini...kiits vinkistä :)

Minna (Ei varmistettu)

Sain joskus täältä hyvän vinkin selluliitin häätöön.. http://www.iskuryhma.com/2010/12/kuivakuppaus.html
Oletko kuullut tollasista kuppaushärveleistä. :)

Eeva (Ei varmistettu)

Virpi, kävin testaamassa parikin eri hoitoa. Yksi oli aika turha, toinen tuntui paremmalta, se oli sellainen koneellinen LinfoEnergy-hieronta. Vielä haluaisin päästä testaamaan ihan käsillä tehtävän lymfahoidon, mutta en ole löytänyt vielä sopivankuuloista paikkaa. Ja toki nuo hoidot ovat vain sellaista "laastarointia" kun ei niihin joka viikko kuitenkaan ole varaa, joten siinä mielessä paljon fiksumpaa koettaa tehdä itse kotona ongelmalle jotain. Niinkuin vaikka pomppia :) Ja pitää vielä todeta Annikalle yms. että lymfaongelmista on paljon muutakin haittaa kuin selluliitti, joten pomppiminen kannattaa, vaikka oliskin hoikista hoikin :) Esim. itselläni jatkuvasti turvoksissa olevat pohkeet ja nilkat ovat tosi suuri riesa, välillä kävelykin tuntuu ihan työltä kun pohkeet painaa tonnin! Ja reisiin ja pohkeisiin tulee mustelmia pienestäkin kolhusta. Siispä: pomppimaan! (Yritän muuten myös opetella istumaan ristimättä jalkoja... hitsi et onkin hankalaa!)

Virpi (Ei varmistettu)

Sari, eipä kestä! Jos kämppään vaan mahtuu, niin suosittelen. :)
Minna, Oon kuullut kuivakuppauksesta ennenkin, mutta en ole itse koklannut. Tosi mielenkiintoista kyllä just tuo kotona tehtävä kuppaus! Ja aika lupaavia nuo ihmisten kokemukset. Eivätkä nuo kupitkaan kovin kalliita näköjään ole, 39 e. Hmmm... pitäisköhän laittaa testiin. Kiitos paljon vinkistä.

Virpi (Ei varmistettu)

Eeva, Ootko muuten kokeillut kuivaharjausta? Siinä kasvaa samalla kätevästi haba! :D Itse aloitin nimittäin parisen viikkoa sitten kuivaharjailut ja kieltämättä iho alkaa tuntua jotenkin sileämmältä ja napakammalta. Juoksulenkin jälkeen kun kuivaharjaa ja ottaa pesun jälkeen vielä kylmävesisuihkun, niin tulee käsittämättömän freesi ja energinen olo! whooa! Käsilläseisonta laittaa myös kropan nesteet mukavasti juoksuun. Itse aloittelen uudelleen kyseistä lapsuuden harrastusta, toistaiseksi turvallisesti ihan seinää vasten vaan. :)

Roosa (Ei varmistettu)

Oltiin äitin kanssa detox-kuurilla vähän aikaa. Teki aina ihan hurjasti lihaa mieli, mutta silti, aina kun näistä raaka/detox/muista ihmeidentekijä kuureista kuulee, niin tekee heti mieli ruveta kokeilemaan.
Harmi vaan, että vaikka selluliiti lähtiskin reisistä ja muilta ongelma-alueilta, niin pebasta löytyy aina sellua muistuttavia raskausarpia. byyh. Olisko tolle trampalla pomppimiselle toista vaihtoehtoa? Onko juokseminen ihan eri kategoriaa? :o

Kiitos inspiroivasta blogista :)

Sara (Ei varmistettu)

Roosa: Hyppynaru on edullisempi hankinta, mutta melkoisen tehokasta treenia sekin.

Kaisu (Ei varmistettu)

Ähhhh... okei, onko sullakin siis näin pinnalliset motiivit raakaruokailuun ja hyvinvointiasioihin..? No, onhan Raw Food toki niin trendikästä, niin trendikästä ja eihän teillä Trendi- ihmisillä tietenkään sovi olla selluliittiä muutenkaan :)
Ei millään pahalla, uskottavuuspisteesi laskivat aika huimasti.

Virpi (Ei varmistettu)

Kuules Kaisu, kehottaisin ottamaan askeleen taakse päin ja miettimään mikä sinua itseasiassa harmittaa. Sekö, että myönnän rehellisesti että en pidä selluliitistä ja haluan selvittää mistä se johtuu ja tehdä asialle jotain, vaiko ihan jokin muu? Pyrin kirjoittamaan mahdollisimman kokonaisvaltaisesti hyvinvoinnista, sen sosiaalisista, henkisistä ja fyysistä ulottuvuuksista. Ja itsestään huolehtiminen kattaa nämä kaikki osa-alueet, myös ne pinnalliset jutut, ja se on ihan ok. Eivätkö kaikki halua näyttää hyvältä? Täytyisikö sitä hävetä? Itse pyrin ulosannissani aina rehellisyyteen, enkä keskittyä miettimään mistä haalin jotain käsittämättömiä ”uskottavuuspisteitä”. Tässä huomioitavaa on että selluliitti (niinkuin lähes kaikki muutkin pinnalliset epäbalanssit) ei ole vain puhtaasti ulkoinen juttu, vaan se indikoi jotain elimistön tilaa. Jos sen sijaan ärsyynnyit läpästä: ”Haluan kaikki luomuheiniin hassaamani rahat takaisin!”, niin se oli huumoria, joskin huonoa sellaista, myönnän.

Anni (Ei varmistettu)

Virpi! Kerrotko miten selluliitin "uudelleensulatus" sujuu, oletko saanut tuloksia? Itselläni on käynyt nimittäin juuri samoin; ensin raakaravintoon siirryttyäni hoikistuin ja kiinteydyin mutta nyt näyttää reidet niin muhkuraisilta että ihmettelen myös miten se voi olla tällä ruokavaliolla mahdollista. Itselläni myös lähestulkoon aina päivän päätteeksi nilkat ja pohkeet turvoksissa ja mustelmia saan pienestäkin nipistyksestä.. :) Kerro ihmeessä jahka trampoliinilla pomppininen on saanut jälleen kuonat liikkeelle vai onko siihen jotain tepsivämpää keinoa? Terv. kohtalotoveri

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Anni, itse asiassa hommasin sellaset kuivakuppauskupit, joilla paikat napakoitu kivasti. suosittelen! http://www.nettex.fi/tuotteet/fit-jar.php . Käytin niitä ennen kesää tovin. Nyt en oo käyttäny hetkeen, enkä oo hyppiny trampalla, enkä oo ollut raakaravinnolla kuin osittain, enkä myöskään tiiraillut selluliittitilannetta, mutta tähän kaikkeen on ihan toiset syyt, joista kirjottelen ensi viikolla. ;)

ragdoll (Ei varmistettu)

Minulle alkoi ilmestyä treenaamisen aloittamisen jälkeen. Onneksi tuttu tiesi neuvoa, että lihaksen kehittyessä, se saattaa kohottaa piilossa olleita selluja esille.. Se, että se alkaa näkyä vahvemmin, pitäisi kuulemma tarkoittaa, että treeni toimii ja sellukin pitäisi alkaa vähitellen kaikota. Ei kyllä tee mieli treenata, mikäli/kun se aiheuttaa näin ikäviä tuloksia. =D

Kommentoi