Silmien iloja

Kiitos hyvää

Olen ollut tällä viikolla iltaisin kiinalaisen terveydenhoidon terapeutin ja akupunkturisti Helena Hallenbergin vetämällä kurssilla, jossa olemme opetelleet muun muassa akupunktiopisteisiin pohjaavaa itsehierontaa. Kurssi on vielä kesken, mutta tekipäs jo mieleni jakaa teille jotain oppimaani: Alla olevat ohjeet ovat kätevä keino virkistää ja rentouttaa silmiä, esimerkiksi pitkän päivän päätteeksi tai tietokoneen intensiivisen tuijottelun jälkeen. Hierontaa kannattaa kokeilla myös jos päänsärky meinaa iskeä tai mikäli kipu on jo kupolisi kimpussa.

 

1.Hinkkaa kämmeniäsi voimakkaasti yhteen, kunnes tunnet niiden lämpenevän. Aseta kämmenet kupeiksi silmiesi eteen. Sulje silmäsi ja anna niiden rentoutua. Laske 20:een.

 

 

2.Pidä silmät suljettuina ja etsi etusormellasi silmiesi sisänurkista kohouma, ikään kuin pieni jyvänen. Aseta etusormet jyväsen yläpuolella olevaan kuoppaan. Pyörittele sormia kuopassa painaen kevyesti joka pyöräytyksellä nenänvarren luuhun. Tee noin 20 pyöritystä.

 

 

3.Pidä edelleen silmäsi suljettuina. Aseta etusormesi silmien ulkonurkkiin, hieman ohimoille päin ja tunnustellen etsi kohta, jossa tuntuu hieman aristava kuoppa. Pyörittele tätä kuoppaa hitaasti noin 20 kertaa.

 

 

4.Pidä silmät suljettuina ja painele poikittain olevalla etusormellasi silmien yläpuolelta, silmäkuopan päällä olevan kulmaluun alareunasta, edeten silmän sisänurkasta ulkonurkkaan. Toista painelu noin 10 kertaa.

 

 

5.Nipistä etu- ja keskisormellasi silmien välistä ihopoimua ja vedä ihoa hitaasti alaspäin ikään kuin lypsäen kohti nenänvarren yläreunaa.

 

 

6.Etsi kämmenestäsi, peukalon ja etusormen välisen ”räpylän” tyvestä hieman aristava kohta ja paina sitä toisen käden etusormen ja peukalon välissä. Sulje silmäsi ja pyörittele silmiä hitaasti, samalla kun painat kämmenpistettä. Pyörittele silmiä ensin viisi kertaa toiseen suuntaan ja sen jälkeen viisi kertaa toiseen suuntaan. Vaihda puristus toiseen kämmenpisteeseen ja toista silmien pyörittelyt.

 

Lopuksi avaa silmäsi ja katso hetki horisonttiin samalla hiiiitaasti hengitellen.

Katsele maailmaa lempein silmin.

♥ Virpi

Kommentit

Sileyttä toiveissa (Ei varmistettu)

Osaisitkohan neuvoa, mistä saisin apua kasvojen ihon ongelmiini? Poskeni ovat nykyään täynnä epämääräisiä finnejä, joita niissä ei vielä kaksi vuotta sitten ollut laisinkaan. Syön mielestäni kohtuullisen terveellisesti. Kevättalvella aloin nauttia päivittäin luomulaatuista oliiviöljyä (ja d-vitamiinia purkista), mutta en ole senkään huomannut auttavan mitenkään ihoni kunnossa. Eräs kaverini sanoi, että oliiviöljy ei olisikaan hyvää tällä tavalla nautittavaksi. Hän myös kertoi, että jonkin teorian mukaan ongelmani johtuisi jonkin kehon osan ongelmista, mutta ei muistanut oikeaa paikkaa. Ottaisin siis kiitollisena vastaan vinkkejä, joiden avulla voisin lähteä ratkomaan tätä ongelmaani. Viime kesänä oletin, että poskeni olisivat sileytyneet auringon vaikutuksesta (en loikoile auringossa, mutta välttämättä saan aurinkoa ja kasvoni väriä), mutta mitään ei oikeastaan tapahtunut.

Hosuli / hosuli.blogspot.com (Ei varmistettu)

Kiitos ohjeesta, testaan tätä seuraavan pääkivun iskiessä!

Virpi Mikkonen

Sileyttä toiveissa, iho-ongelmiin voi olla niin monenlaista syytä, että en näin äkkiseltään, ilman kunnon tietoja elämäntavoistasi ym, uskalla arvailla mistä poskiesi näpyt voisivat johtua. Mutta yksi juttu mitä voit testata, perus puhtaan ruokavalion lisäksi, on maitotuotteiden ja viljojen testiluontoinen poistaminen ruokavaliostasi, esim kahdeksi viikoksi. Kannattaa ainakin kokeilla ja katsoa josko auttaisi. Täällä lisää todella hyviä vinkkejä aknen hoitoon: http://www.terveydenjuuri.fi/?page_id=371 .

Virpi Mikkonen

Hosuli, ollos hyvös! :)

Kommentoi