Täydenkuun tasaus

Kiitos hyvää

Hetki sitten iltakävelyllä käydessäni huomasin taivaalla kumottavan komean täysikuun. Aina täyden kuun nähdessäni muistan tarinan, jonka eräs espanjalainen poika kertoi minulle asuessani muutama vuosi sitten Madridissa. (kyllä, olen elänyt kliseisen elämänvaiheen, jolloin olen tuijotellut iltaisin kuuta kanssa latinomiehen, joka on puhunut minulle runollisia.)

 

Muinaisilla maanviljelijöillä oli kuulemma tapana rytmittää viljelynsä, kylvämiset ja niittämiset kuun rytmien mukaan. Koska kylväminen symboloi antamista ja niittäminen ottamista, tuli tavaksi aina uuden kuun aikaan miettiä mistä he olivat edellisen kuukierron aikana joutuneet luopumaan tai mitä olivat antaneet ja täydenkuun aikaan puolestaan pohtia mitä olivat kuun täyttyessä saaneet.

Itse olen oikonut perinnettä hienoisesti ja aina täyden kuun huomatessani pysähdyn miettimään sekä antamisiani että saamisiani. Niin tein nytkin. Seisahduin meren rantaan kuuntelemaan aaltojen loiskahtelua rantahietikkoon ja ynnäsin kuukauden aikana tapahtuneita. Ohitseni juoksi kaksi puhtailta vaatteilta tuoksuvaa lenkkeilijää ja toiseen suuntaan tallusteli vaaleanpunaiseen villabaskeriin sonnustautunut mummo, valkoista pientä koiraa taluttaen. Koira hymyili minulle kulmakarvojensa alta ja puistossa joku kulkija soitti hiljalleen huuliharppua. Havahduin jälleen pienen elämäni ihmeellisyyteen. Kuinka kaunista tämä kaikki kasvaminen, luopuminen ja uudelleen täyttyminen onkaan. Kiitos siitä myös Sinulle, joka jaat kanssani tämän ajan, tämän saman kuun alla.

♥ Virpi

Kommentit

Pirkko (Ei varmistettu)

Kiitos itsellesi. <3 P.S. Olisi mukavaa, jos vastailisit meille lukijoille vähän useammin kommentteihinkin. ;)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Toki, pyrin vastailemaan parhaan ehtimiseni mukaan. Usein vain mailiini tupsahtaa päivittäin kymmeniä kommentteja, uusiin ja vanhoihin postauksiin + maileja, joten ihan kaikkeen vastaamiseen ei aina aika riitä. Silloin pitää hieman priorisoida ja vastata vaikka vain suoriin kysymyksiin. Niistäkin jotkut saattavat sujahtaa sivu silmän. Etenkin jos silmät harottavat kun on naputtanut tiiviisti työhommia koneella koko päivän, kuten tänään. Mutta nyt riitti yöhommat ja kone tiks kiinni. Kauniit unet!

Laura (Ei varmistettu)

Minä olin kanssa kuukävelyllä! En nähnyt sinua, mutta otin kuvan ja järjestin ajatukseni! Kuussa on voimaa ja rauha!

Salla (Ei varmistettu)

Kaunis tarina. Muinaisista maanviljelijöistä tulevat mieleen nykyiset biodynaamiset viljelijät.

Anna (Ei varmistettu)

Meidän äiti ja isukki seuraavat edelleen kuukalenteria ja tekevät pienen maatilansa työt sen mukaan :) hiemanko ns. tehoviljelijät katsoisivat kieroon jos tietäisivät mitä HIPPEILYÄ siellä harrastetaan! Tikulla silmään sitä joka vanhan kansan perinteitä väheksyy, sanon minä!

Kommentoi