Vadelmanvärinen päivä

Äidin vadelmakakku
(raaka, maidoton, vehnätön, sokeriton)

Pohja
1, 5 dl manteleita


2 dl tuoreita taateleita 

2 rkl carob- tai raakakaakaojauhetta

Reilu 1 rkl hunajaa

Reilu 1 rkl maapähkinävoita (valinnainen, ei raaka)
Ripaus aitovaniljajauhetta

Ripaus suolaa

+ 1 banaani

Sekoita mantelit monitoimikoneella tai blenderillä muruksi. Heitä sekaan viipaloidut taatelit ja sekoita. Lisää loput ainekset ja sekoita, kunnes seos on sopivan tahmaista muovailtavaksi. Painele taikina irtopohjavuokaan. Soseuta yksi banaani ja levitä sose pohjataikinan päälle.

Kuorute
1,5 dl dl Macadamia-pähkinöitä

2 dl desiä vadelmia
1 banaani
3 rkl kookoshiutaleita

Tiraus sitruunamehua
2 tl ruusuvettä
1 desi kookosöljyä


Hurauta kaikki muut ainekset paitsi kookosöljy sekaisin blenderissä. Sulata kookosöljy vesihauteessa juoksevaksi ja hämmennä sekaan. Kaada seos irtopohjavuokaan pohjataikinan päälle. Laita kakku pakastimeen jähmettymään noin tunniksi. Ota vuoka pakkasesta, poista irtopohjavuoan reunukset ja koristele kakku esimerkiksi vadelmilla ja kaakaojauheella. Tarjoile ja nauti hyvin kylmänä, jopa aavistuksen jäisenä.

 

Kaunista äitienpäivää kaikille äideille, tänään ja joka päivä.

♥ Virpi

hyvinvointi hyva-olo
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.