Vadelmanvärinen päivä
Äidin vadelmakakku
(raaka, maidoton, vehnätön, sokeriton)
Pohja
1, 5 dl manteleita
2 dl tuoreita taateleita
2 rkl carob- tai raakakaakaojauhetta
Reilu 1 rkl hunajaa
Reilu 1 rkl maapähkinävoita (valinnainen, ei raaka)
Ripaus aitovaniljajauhetta
Ripaus suolaa
+ 1 banaani
Sekoita mantelit monitoimikoneella tai blenderillä muruksi. Heitä sekaan viipaloidut taatelit ja sekoita. Lisää loput ainekset ja sekoita, kunnes seos on sopivan tahmaista muovailtavaksi. Painele taikina irtopohjavuokaan. Soseuta yksi banaani ja levitä sose pohjataikinan päälle.
Kuorute
1,5 dl dl Macadamia-pähkinöitä
2 dl desiä vadelmia
1 banaani
3 rkl kookoshiutaleita
Tiraus sitruunamehua
2 tl ruusuvettä
1 desi kookosöljyä
Hurauta kaikki muut ainekset paitsi kookosöljy sekaisin blenderissä. Sulata kookosöljy vesihauteessa juoksevaksi ja hämmennä sekaan. Kaada seos irtopohjavuokaan pohjataikinan päälle. Laita kakku pakastimeen jähmettymään noin tunniksi. Ota vuoka pakkasesta, poista irtopohjavuoan reunukset ja koristele kakku esimerkiksi vadelmilla ja kaakaojauheella. Tarjoile ja nauti hyvin kylmänä, jopa aavistuksen jäisenä.
Kaunista äitienpäivää kaikille äideille, tänään ja joka päivä.
♥ Virpi