Venyy ja paukkuu

Siitäkin huolimatta, että et välttämättä tarvitse muistutusta, aion muistuttaa sinua venyttelyn tärkeydestä. Siitä, miten tärkeää on kurotella välillä niiden totuttujen liikeratojensa ulkopuolelle, venyttää ääriviivojaan uusiin ulottuvuuksiin ja kokeilla miltä tuntuu katsella ja kurotella asioita hieman poikkeavasta perspektiivistä.

Sekä fyysinen että henkinen venyttely tekee ihmisestä notkeamman ja kestävämmän, virkeämmän ja vastaanottavaisemman. Yhdessä ja samassa asennossa tai asenteessa nököttäminen kalkkeuttaa ja johtaa ennenaikaiseen vanhenemiseen.

Päivittäinen venyttely voi sisältää mitä tahansa poikkeavia liikkeitä totutuista liikeradoista.

Käsien kurkotus kattoon, ylävartalon taivutus mattoon, pään kääntäminen, suunnan vaihtaminen, suunnitelman muuttaminen, uuden radiokanavan kokeileminen, toisen ihmisen kuunteleminen, ymmärtämisen yrittäminen, vastaan väittämisen unohtaminen, perfektionismista luopuminen, anteeksi pyytämisen opetteleminen, ponnarin auki päästäminen, kauluksen nappien avaaminen, eri reittiä kotiin käveleminen, puiston puiden suukotteleminen ja kielellä tiiliseinän maistaminen, naapuria japaniksi moikkaaminen (moshi-moshi!), porrasrallien yli loikkaaminen, oman kainalon kutitus ja lopuksi taakse taivutus.

Erityisen tärkeää päivittäisessä harjoittelussaan on myös huomioida huulilihasten vetreys. Eriasteisen kohotteluliikkeet saavat aikaan merkittäviä myönteisiä muutoksia omassa ja lähipiirin tunnetiloissa.

Venyvää ja paukkuvaa viikonloppua!

♥ Virpi

(kuva)

Kommentit

Jojo (Ei varmistettu)

Vähänkö tämä oli hyvä kirjoitus. Tein myös kaikki nuo kuvan liikkeet, vaikka ninja-apina ja suolarinkeli oli aika haasteellisia. :D

Hyvää viikonloppua myös blogin pitäjälle!

Virpi Mikkonen

Juu, tuosta rinkeliliikkeen harjoittelusta saa itselleen hieman viikonloppupuuhaa. :)

Ulla (Ei varmistettu)

Loistava postaus! Oli pakko printtailla tuo kuva seinälle muistuttamaan, että gradunteon lomassa pitää pitää vähän taukoa. Ehkäpä minäkin harjoittelen tuota rinkeliä aina, kun kirjoittaminen ei luista. :)

vtt (Ei varmistettu)

Tuohan on Bikram-joogan asanasarja...

Virpi Mikkonen

Heh, hyvä idea. Innostunutta kirjoitusrupeamaa ja hyviä taukojumppia!

Virpi Mikkonen

Kyllä, kevyesti modifioituna. :)

Anni (Ei varmistettu)

Osui aivan täysin, kiitos jälleen kerran inspiroivasta postauksesta! Aurinkoisia kevätpäiviä!

Kommentoi