Yrttikilpailun voittaja ja säteilysmuuti

Kiitos hyvää

Viikko sitten järkkäämääni yrttikilpailuun tuli ääniä kaikkiaan noin 70 kappaletta, ja onnettaren taika hipaisi henkilöä, joka kommentoi numerolla..............................rumpujen pärinää..................................23!

Satu, olet voittanut Noora Shinglerin Marjoja ja Maskaraa -kirjan! Onneksi olkoon! Laita postiosoitteesi mailiini virpi.mikkonen ät forma.fi, niin laitan sinulle kirjan tulemaan. Tässä vielä Sadun kommentti:

”Yrttejä kannattaa pistää kasvamaan kerralla enemmän jotta on mistä napsia. Itse olen pyytänyt kaupasta puisia hedelmälaatikoita joihin mahtuu useampi ruukku. Laatikoita on helppo siirrellä parvekkeelta sisään jos vaikka rajuilma uhkaa.”

Kiitos vielä kaikille kommentoijille. Vinkkejä tuli huimasti ja kiva oli huomata kuinka yrttiorientoitunutta kansaa siellä katsomossa kuhisee. Ja muutenkin tuli tosi hyvä fiilis kun sai ihmiset osallistumaan. Täytynee järkkäillä kilpailuja lisää jatkossakin. Saadaan samalla vähän säpinää ja jännitystä elämään. :)

Tässä vielä aiheeseen liittymätön smoothieresepti, jonka tekaisin eräänä sateisena aamuna sisäiseksi auringoksi. Ja aikasta mukavasti säteili!

Sisäinen säteily -smoothie
2 appelsiinia
1 keskikokoinen porkkana
3 sellerin vartta
1 päärynä
muutaman sentin pala inkivääriä
pari ruokalusikallista kurpitsansiemeniä
1 sitruunan mehu
reilu ruokalusikallinen kookosöljyä
vettä

Tee näin: Blendaa, nauti ja säteile.

♥ Virpi

Kommentit

Bambi (Ei varmistettu)

Hei Virpi! Kiitos ihanasta blogista, joka suorastaan säteilee hyvää oloa. Olen täysin koukussa yrtteihin ja vihreisiin lehtivihanneksiin. Voisin elää pelkästään rucolalla ja pinaatilla. Nyt kuitenkin kuulin, että tällainen ruokavalio voi aiheuttaa ongelmia tummien lehtivihannesten nitraattimäärien takia. Googlailin vähän ja HS:n jutussa rucola luokiteltiin melkein myrkyksi. Onko sinulla tietoa/ajatuksia aiheesta? En haluaisi luopua vihreistä piristeistäni. Eihän tarvitse?

Ilona (Ei varmistettu)

Hei Virpi, mustelen että sulla oli haastena kehitellä korvike kokikselle. Löysin aika hyvältä kuulostavan idean kolajuoman jäljittelyyn; taateleita, vettä ja sitruunaa. En vielä itse ole ehtinyt kokeilemaan, mutta hyvältä vaikuttaa.
(Vinkki täältä: http://raakaruoka.com/2011/05/18/ei-paivaa-ilman-datoradea/#comments)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Bambi, Kunhan et ihan pelkällä rucolalla, pinaatilla ja lehtisalaateilla elä ja ostat vihreäsi luomuna (käsittääkseni Järvikylän vihreät ok), niin tuskin nitraattipitoisuudet sinua nirhaavat. ;) Itse en ainakaan lähtisi tässä(kään) pelkolinjalle.

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Ilona, cheers mate! laitetaanpa testiin.

Säde (Ei varmistettu)

Hei, säteilysmuutista tuli yhtäkkiä mieleen aivan toisenlainen säteily, Fukushima. Kiinnostaa tietää oletko ajatellut asiaa ja vaikuttavatko nämä uutiset sinun ruokavalioosi? Varmaankin kannattaa syödä vain mahdollisimman kaukana Japanista kasvaneita ruoka-aineita. Mutta entäs ensi syksyn sieni- ja marjasato...Minua hieman kauhistuttaa ajatella koko asiaa. http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=122&fb_ref=2_122&a... Kaunista kesän alkua, kaikesta huolimatta! :)

Aino Töllinen (Ei varmistettu)

Heippa Virpi ja kiitos kiinnostavasta blogista! Täällä yksi hölmö ja aloitteleva blendaaja miettii, että onko esimerkiksi tässä jakamasi säteilytys-smoothien ohje yhdelle vai useammalle?

Kommentoi