Sokerittomat ja vegaaniset korvapuustit

Kuten profiilissani lukee, teen tänne (ainakin vielä) vain sokerittomia ja vegaanisia ohjeita.

Pieniä korvapuusteja tästä annoksesta tulee noin 50.

Uunissa 200˚C 8-15 min

Taikina:

5dl kädenlämpöistä kookos-, soija-, kauramaitoa tms.

50g hiivaa

4 tl kardemummaa

hyppysellinen suolaa

15 dl jauhoja

230g margariinia

Täyte:

200g taateleita ja/tai rusinoita

0,5 dl vettä

Kanelia

Margariinia

Ohje:

1. Sekoita hiiva maitoon, lisää joukkoon mausteet. Lisää jauhoja vähitellen mukaan. Kun taikina käy jähmeämmäksi, vaihda vispilä sähkövatkaimeen.

2. Kun olet lisännyt miltei kaikki jauhot, vaivaa taikinaan margariini ja loput jauhot.

3. Anna taikinan kohota noin 20 minuuttia leivinliinan alla.

4. Sillä välin kun taikina kohoaa, keitä taateleita ja/tai rusinoita pienessä kattilassa noin 5 min.
5. Muussaa ne tahnaksi sauvasekoittimella.

6. Kauli taikina kahdeksi samankokoiseksi levyksi, ja levitä kummallekin levylle margariinia ja taatelitahna. Ripottele päälle vielä kanelia, ja kääri rullalle.  Leikkaa korvapuusteiksi ja anna turvota noin 30 min.

7. Paista ja nauti 🙂

hyvinvointi ruoka-ja-juoma oma-elama