Keittiön ilmeen kohennus – Onko siinä järkeä?

Olen pitkään haaveillut keittiön ilmeen kohentamisesta, mutta sitä on nyt tullut pitkään lykättyä, koska kaikki tuntuu niin kalliilta ja rahaakaan ei hirveästi ole nyt ylimääräistä. Mitäköhän keittiön uusiminen sitten maksaisi? Päätin vähän ottaa selvää asiasta ja tehdä siitä blogipostauksen, jotta minun olisi sitten helpompi palata ajatusteni pariin myöhemmin.

Uusinko koko keittiön vai pienen osan keittiöstä?

Paljon näkee myynnissä koteja, joissa on päätetty parantaa keittiön yleisilmettä pienellä pintaremontilla. On esimerkiksi maalattu keittiön kaappien ovet ja vaihdettu vetimet. Näin sitten ajatellaan, että nyt voidaan nostaa koko asunnon hintaa, koska keittiö on niin hieno. Mielestäni tämä näkyy aika kauas, että on yritetty vain päästä halvalla ja lisätä kodin hintaa. Jättäisipä myyjät mieluummin remontit kokonaan tekemättä ja myisivät kotinsa realistisempaan hintaan.

Jos tavoitteena on saada keittiö, joka hipoo ulkonäöltään sellaisia, kuin näkee vaikkapa Instagramissa, ei siihen pelkkä pensseli ja pari kahvaa riitä. Se vaatii yleensä ihan kokonaan vanhan keittiön purkamisen ja tilojen uudelleen miettimisen. Ja mielellään ammattilaisen kanssa, joka osaa nähdä mahdollisuudet tavista paremmin. Hintakin on tietysti aivan eri sarjaa. Kunnon keittiöremontissa puhutaan hieman alle 15 000 eurosta ja siitä ylöspäin. Jos koti on sellainen, että siihen kannattaa panostaa, voi tuo olla ihan järkevääkin tehdä. Ainakin taloudellisesta näkökulmasta!

Osaanko tehdä töitä itse?

Keittiöremontissa on monia yksinkertaisia työvaiheita, joita kokenut remppaaja voi tehdä itse, kuten purkutyöt, jätteiden poiskuljetukset, kierrättäminen, maalaaminen, listojen asentaminen ja muu viimeistely. Jotkut haluavat myös koota keittiön itse ja säästää siinä hieman. Näitä kannattaa tehdä niin paljon, kuin osaa, mutta ota huomioon, että liika säätäminen itse, voi johtaa ongelmiin ja turhaan päänvaivaan. Myös keittiön työnjälki saattaa kärsiä, jos yrität liikaa tehdä itse.

Budjetti voi helposti paukkua

Tämä on aika yksinkertainen asia, mutta remontti maksaa. Kuten aiemmin sanoin, kunnon keittiöremontti maksaa helposti sen 10 000 euroa töineen päivineen. Eikä sekään välttämättä tänä päivänä riitä, vaan hinta voi pyöriä jopa 15 000 eurossa. Näin paljon sijoittamalla, saa kuitenkin upean keittiön, joka voi nostaa koko kodin arvoa.

Kannattaa siis alkaa suunnittelemaan keittiöremonttia ajoissa ja pyytää tarjouksia monesta paikasta. Näin saat hieman osviittaa siitä, kuinka paljon keittiöremontiin tulisi hankkia remonttilainaa tai kerätä säästöjä. Voit toki suunnitella keittiöremontin myös halvalla ja uusia vain pienen osan keittiöstä tai vaikkapa yksittäisiä kodinkoneita. Tärkeintä on hahmottaa, tuleeko remontti itseä varten vai haetko esimerkiksi arvonnousua. Tehtävät ratkaisut voivat muuttua tämän perusteella.

Ei ole yksinkertaista aloittaa

Tässä oli nyt jotain pientä pohdintaa itseltäni asiasta ja en ole vieläkään varma haluanko tehdä keittiöremonttia omaan vanhaan murjuuni vai annanko sen vain olla. Kaikki vaihtoehdot voivat olla ihan ok, mutta olisi se kiva, jos keittiö miellyttäisi aina omaa silmää ja olisi käytännöllinen. Esimerkiksi liukuvat vetolaatikot tuovat huomattavasti lisämukavuutta keittiön käyttöön. Oli miten oli, taidan jäädä pohtimaan asiaa!

koti sisustus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *