Ladataan...

"Kaikki eläimet ovat tasa-arvoisia, mutta jotkin eläimet ovat tasa-arvoisempia kuin toiset"

 

 

Ylläoleva sitaatti on ehkä kuuluisimpia kirjallisuuden historiassa, mutta aina ajankohtainen, varmaankin ihmiskunnan loppuun saakka. Tänä syksynä on taas kuntavaalitkin ;)

 

Pidin Eläinten vallankumouksesta paljon, ja niin taitavat pitää muutkin: jouduin jonottamaan kirjastosta kauan tätä 67 vuotta sitten ilmestynyttä teosta! Se kuvaa todella hyvin valtaa, diktatuuria ja alamaisuutta. Kun tapahtumat on kuvattu eläinten maailmassa, niihin pääsee sisään hämmästyttävällä tavalla paremmin. Ehkä sitä on vain jotenkin niin turtunut kaikkeen ihmisten tekemään pahaan: joskus näkökulman muutos tekee todella hyvää! Teos oli myös ihanan helppotajuinen ja -lukuinen, ja mielestäni sitä olisi todella hyödyllistä luettaa peruskoulussa (ja miksei vielä lukiossakin) äidinkielen tai yhteiskuntaopin tunnilla.

 

Olen lukenut aiemmin Orwellin teoksen 1984, mutta italiaksi. Pidin siitäkin paljon (sen mitä ymmärsin...), ja Orwell on nyt ehkä yksi suosikkikirjailijoitani! Lukekaa, molemmat!

 

Ps. Jossain kirjaohjelmassa oli tästä juuri juttua, olisiko ollut peräti eilen? Nauhoitin (senkin), pakko katsoa!

Ladataan...

Mummoni on suositellut tätä Aapelin kirjaa varmaan siitä asti, kun opin lukemaan. Melkein 20 vuotta suostuttelua siis kuuntelin, kunnes ajattelin, että Pikku Pietarin piha sopisi todella hyvin haasteeseeni!

 

 

No joo, onhan se klassikko ja varmaan rakas monelle sukupolvelle, mutta mielestäni se oli vain yksinkertaisesti tylsä! Kannen alaosassa lukee "kirjallisuutta kouluille" - lapsillehan tämä on tarkoitettu. Ehkä olisi pitänyt ottaa mummoni neuvosta vaari silloin lapsena, silloin olisin tästä varmaan pitänyt ;)

 

Tästä tehty elokuva tuli muuten jokin aikaa sitten tv:stä, nauhoitin sen. Ehkä se on parempi kuin tämä kirja?

 

 

Ladataan...

Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun opiskelut ovat taas alkaneet ja kiireen ja stressin määrä tuplaantunut.

 

 

Opiskelu-työ-rytmiin on ollut jotenkin todella hankala päästä kiinni, stressaa ja ilmeisesti jonkinlaista syysmasennustakin on tulossa. Senpä vuoksi en ole blogiakaan kirjoitellut, vaikka kolme kirjaa olen taas lukenut. Yritän parantaa tapaani! Olisi pitänyt lukea Mielensäpahoittaja vasta nyt, kun masentaa. Tykkäsin tosi paljon ja samaistuin hyvin monesti tuohon vanhaan herraan! Kyllä elämä oli ennen vanhaan usein paljon parempaa ;)

 

Ja elämäni ensimmäisen tunnustuksenikin sain, Jenni S.:ltä, kiitos! Sen säännöt ovat tällaiset:

1. Kiitä linkin kera bloggaajaa, jolta tunnustuksen sait.

2. Anna tunnustus viidelle suosikkiblogillesi.

3. Kopioi post it -kuva ja liitä se blogiisi.

4. Ole iloinen saamastasi tunnustuksesta, vaikka se onkin kerrottu vain post it -lapulla!

 

Tunnustus todellakin piristi päivää, etenkin kun olin jo päiviä voivotellut, ettei minulla ole enää tähän blogitouhuun aikaa :) Eiköhän sitä aikaa ala taas löytyä, kunhan syksy tästä etenee!

 

Minulla on suosikkiblogeja enemmän kun viisi, mutta annanpa tunnustuksen nyt seuraaville:

1. netta jasminetin iltaisin, aamuisin -palstalle

2. Eeva Kolun Kaikki mitä rakastin -palstalle

3. laurafreen Laura loves -palstalle

4. amoretton Pieni Seikkailu -palstalle

5. Joanna Palménin Rönsy -palstalle

 

 

 

Pages