Lohirisoton ohje (jopa Gordon Ramsay söisi tätä!)
Ikean siivilästä on hyvä aloittaa 🙂 Ostin ison siivilän, missä on hyvin pieniä reikiä, jotta riisin ja rakettispaghetin valuttaminen olisi helpompaa. Minulla on jo aikaisemmin ostettu Ikean kattilasiivilä, joka siis laitetaan kattilaan ja keitetään makaronit siellä. Sitten se vain nostetaan keittämisen jälkeen pois kattilasta ja valutetaan makaronit. Se on siitä huono, että siivilässä on isot reiät ja jos sen tosiaan pitää siellä kattilassa keittämisen ajan niin 1. kahvat ovat ihan pirun kuumat ja 2. tarvitaan apukokki, joka kaataa kattilasta vedet pois sillä välin, kun itse pitelee siivilää tiskialtaan yläpuolella. Ja anteeksi tuon tiskialtaan siivottomuus.
Kerroinko jo, että pidän sipulista? Pidän hyvin paljon sipulista. Sitä ei kaikki uskoisi, koska lapsena kaivoin niin lihapullista kuin jauhelihapihveistäkin sipulit sormin pois ja heittelin lautaselle. Joko kaivoin ne tai tokaisin: ”Hyi, en syö.” Nyt ”vanhempana” olen löytänyt salottisipulin ihanan tujukkuuden ja punasipulin kauniin värin. Jääkaapissa on aina saatavilla sipulia ja joskus sitä tulee tungettua liiankin kanssa ruokiin. Mieheni joutuu välillä tokaisemaan, että vähempikin sipuli olisi riittänyt. Minulle ei! Rakastan sipulia!
Jos riisiä, kalaliemikuutiota ja itse kalaa ei lasketa lukuun, niin tässä ovat muut risottoainekset. Katkarapuja Rainbow’lta 180 grammaa, keittojuureksia (joo, naurakaa vaan, mutta nää sopii tosi hyvin tähän!), kanttarellikastikkeesta ylijäänyt kerma niin ikään Rainbow’lta ja sipulia, ah sipulia! Näiden lisäksi otin vielä myllystä jauhettua valkosipulia. Nam nam!
Eikös ole kauniit värit? Näiden paistamiseen en käyttänyt öljyä tai rasvaa. Olin aikaisemmin jo ottanut nämä jääkaappiin sulamaan, mutta niistä tuli yllättävän paljon vielä nestettä! Kiitos, äiti, kun varoitit siitä.
Eikö kattilani olekin kaunis? Olen saanut sen mieheni äidiltä joskus ehkä joululahjaksi (??). Siinä on hyvä keittää kaikennäköiset ruoat! Kyllä taitaa mieheni äiti olla hyvillään, kun poikansa saa törkeen hyvää ruokaa asuessaan minun kanssani ;-)
Ah, valmis annos ei niin houkuttelevalta lautaselta. Näin jälkiviisaana olisin voinut ostaa isomman purkin smetanaa eilen – tai siis maanantaina, joten olisin voinut käyttää puoli purkkia siihen kanttarellikastikkeeseen ja toisen puolikkaan tähän. Mutta sitten olisi jäänyt tuo kerma käyttämättä… No joo, kai mä sen kerman silti olisin käyttänyt ;-) Huomioikaa myös, että käytin siis valmista lämminsavulohta, jottei kalaa tarvinnut kypsennellä erikseen. Sitäkään en ole koskaan tehnyt, ehkä pitäisi kokeilla…
Illalla on tulossa vielä nacho-annoksia, joten pysykää linjoilla, yritän saada siitäkin episodista jotain kirjoitettavaa!
Kissanpäivät hiljenee ruokaohjeiden kanssa muutamaksi päiväksi, koska huomenna on töitä, samoin perjantaina eli turvaudumme valmiisiin ruokiin eli tähän lohirisottoon ja jäljelle jääneisiin lihapulliin. Lauantaina saattaa illalla tulla jälleen kerran uusi ”Maailman parhaat hampurilaiset” -juttu, joita täällä Lilyssä vilisee harva se päivä :-D Se nyt vain sattuu olemaan, että minä teen niitä parhaimpia hampurilaisia ;-D