Kalakeitto

img_1449.jpg

Jäikö jollekin epäselväksi, mitä ruokaa tein torstaina? Ei tainnut jäädä. Tuossa siis raaka-aineet sellaiseen pieneen mukavan kokoiseen soppaan.

img_1448.jpg

Mutta tässä on käyttämieni perunoiden määrä. Muutama peruna enemmän kuin tuossa ohjeessa 😀 Mutta ihan vain siksi, koska kalaakin oli reilu 500 grammaa. Jää useammalle päivälle nautittavaa.

Minä teen kalakeittoni näin:

Pilko sipulit ja perunat sopivan kokoisiksi. Jos käytät muitakin kasviksia niin pilko nekin valmiiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja heitä sipulit joukkoon. Kuullota sipulit ja heitä loput kasvikset sekaan. (Nyt kyllä fuskasin, en käyttänyt tuoreita kasviksia vaan ostin pakastepussin. FAIL.) Lisää vehnäjauho ja sekoita hyvin, jottei keittoon tule turhia paakkuja. Lisää vesi, jossa on liotettu valmiiksi lihaliemikuutio tai sekoitettu lihaliemi. Lisää perunat ja anna kiehua 15-20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsät. Sekoita sekaan kala sellaisina paloina kuin haluat. (HUOM! Käytän aina lämminsavulohta, en siis raakaa kalaa. Jos käytät raakaa kalaa, laita se kypsymään samaan aikaan perunoiden kanssa.) Sekoita sekaan katkaravut, jos haluat niitä laittaa. Lisää viimeiseksi ranskankerma ja sekoita tasaiseksi ja lämpimäksi. Nauti.

img_1451.jpg

Minä myös murskaan kalan kohtalaisen pieneksi, jotta löydän mahdolliset ruodot. Tästä kalasta löytyi onneksi vain yksi ruoto. Hyvää oli ja varsinkin ruisleivän kanssa!

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta