Lihapullia kanttarellikastikkeessa Janoisen Persiljan tapaan
Kuten otsikosta näkee, olen ottanut tämän reseptin Janoisen Persiljan blogista. Saamme kiittää häntä tästä inspiroivasta reseptistä ja maukkaasta kokemuksesta! En tarkalleen noudattanut hänen reseptiään, joten tässä kertomukseni omasta kokemuksestani.
Ottaako joku tosissaan vaaleanpunaisissa legginsseissä kokkaavan naisen? Tuskinpa.
Tässä on ohjeeni, jonka tein kaksinkertaisena, koska jauhelihaa minulla oli miltei 550 grammaa. Aion myös käyttää lihapullasaksia ensimmäistä kertaa ja myyjä Stockmannilla sanoi, että taikinan tulee olla tarpeeksi löysää, jotta saksia on helppo käyttää. Tämän ohjeen mukaan taikinastani tuli täydellistä ja saksia oli todellakin helppo käyttää!
Tuollaiset siis ovat omat lihapullasakseni.
Tässä näette käyttämäni mausteet ja jauhelihan. Mausteina siis suolaa, Taco-mausteseos ja paprikamaustetta. Jauheliha, jota olen alkanut käyttää on valmistajalta nimeltä Partanen ja on muuten ihanan väristä verrattuna perinteisiin Snellmanneihin ja Atrioihin!
Suosittelen sekoittamaan lihamureke-/lihapulla-/jauhelihapihvitaikinan aina käsin, koska taikinasta tulee paljon pehmeämpää ja tasaisempaa. Olen bakteerikammoinen enkä pidä kummallisesta tunteesta käsissäni, joten siksi minulla on siivouskaapissa aina valmiina Viledan siivouskäsineitä :D
Katsokaa nyt, kuinka nättejä ja tasaisen kokoisia pullia näistä tuli! Kaikki kiitos ja kumarrus lihapullasaksille! Mutta muutama asia jäi mieleeni, jotka haluan lukijoillekin jakaa:
Lihapullasaksien pros and cons
+ helppokäyttöiset
+ pulla irtoaa saksista todella helposti
+ tasainen lopputulos
– saksia pitää liottaa kylmässä vedessä jokaisen pullan jälkeen, jotta pullista tulee kauniin pyöreitä
– pikkulusikkaa pitää käyttää apuna, jos haluaa pullista pyöreitä ilman sojottavia sipuleita
– hidasta verrattuna käsin pyöriteltäviin pulliin
Ja takaisin kuviin.
Ja tässä valmiit pullat. Pullat olivat uunissa 20-25 minuuttia 225 asteessa. Pidän yleensäkin ruokia hieman kauemmin uunissa, mitä reseptissä lukee, koska ainakin meidän uunissa lihapullista tulee rapeita päältä, mutta pehmeitä sisältä. Nopeat laskijat laskivatkin varmaan, että tuosta määrästä mössöä tulee 18 isoa mahtilihapullaa ja yksi puolikas pulla. Ja tarkkasilmäiset lukijat huomaavatkin, että olen syönyt sen puolikkaan ja sen pullan, jonka avulla tarkistin kypsyyden.
Tässä Janoisen Persiljan ohjeiden mukaan mukautettu kanttarellikastikkeeseen tarvittavat ainekset.
Janoinen Persilja tarjoilee ateriansa perunoiden kera, mutta minä panin keittäen rakettispaghettia. Käy se hyvin näinkin! Tuo annoskuppi muuten näyttää tässä kuvassa isommalta kuin se oikeasti onkaan! Mutta tärkeintä on siis tämä: kastike oli taivaallista!
Muistatko, mitä Bart Simpson huokaisi The Simpsons Moviessa maistaessaan Flandersin kaakaota? Tämä ruoka ansaitsee samanlaisen huokauksen: ”Oh my god.”
Kiitos, Janoinen Persilja!