Maailman parhaimmat hampurilaiset – versio 123456
Minähän lupasin jakaa teillekin ohjeen, jolla saatte tehtyä kunnon läskihampurilaisia. Ilman rasvaa ja läskiä ei ole hyvää hampurilaista. Se on silkka mahdottomuus. Kuvaan on päässyt rakas mieheni, joka himoitsi tekemääni hampurilaista. Totesi, ettei itse osaisi tehdä samanlaista, vaikka samat täytteet on käytettävissä.
Tein pihvit samalla ohjeella kuin teen lihapullatkin. Se löytyy täältä. Tein taikinan kaksinkertaisena, koska minulla oli jauhelihaa 800 grammaa ja kolme pakettia pekonisuikaleita. Näiden lisäksi laitoin taikinaan yhden pussin Blå Bandin Ranskalaista sipulikeittoainesta. Ja voi mikä kurjuus kohtasi minua, kun katsoin jääkaappiin! Minulla oli vain yksi kananmuna kennossa! Luulin jo loppuni tulleen…
Maailman parhaimmat hampurilaiset
Pihvit
Paista pekoni(suikaleet) oman makusi mukaan. Mittaa kulhoon korppujauhot ja vesi ja anna turvota hetki. Sekoita sipulikeittoaines käsin turvonneeseen korppujauhoon ja painele sormilla vastaantulevat möykyt littanoiksi. Sekoita niin kauan, ettei seoksessa ole möykkyjä. Lisää mausteet ja kananmuna(t). Lisää jauheliha viimeiseksi ja sekoita kunnolla. Kun massa on tasaista, lisää jäähtynyt pekoni ja odota rasvan valumista pohjalle asti. Jos otat pekonin suoraan pannulta, suosittelen odottamaan useamman minuutin, koska rasva on todella kuumaa. Sekoita niin kauan, että pekoni on kunnolla sekoittunut massaan. Muotoile pihveiksi ja paista pannulla.
Muut täytteet
– ketsuppia
– sinappia
– salottisipulia
– cheddar-juustoa
– salaattia.
Me ostimme Citymarketista hampurilaissämpylöitä, joita myytiin yhdessä pakkauksessa 4 kpl. Ostimme kaksi pakkausta, koska jauhelihaakin oli noin paljon. Mutta noita hampurilaisia ei jaksa syödä edes kahta kerralla, joten yksikin pakkaus olisi riitänyt! Huomatkaa, että ainoat todella lihottavat ainekset ovat pekoni ja juusto, jotka sinä voit määritellä, kuinka paljon itse käytät vai käytätkö ollenkaan ;-)