Synttärit jeejeejee!
Onpa tämä päivä mennyt vähän liiankin nopeasti! Koko aamupäivän siivosin hulluna, imuroin ja pesin lattian. Iltapäivällä tulikin äiti ja seuraavaksi sisko vierailulle. Hetken aikaa istuskeltiin, kun mieheni vanhemmat ilmestyivät. Tarjolla oli kahvia, kuivakakkua ja juustokakkua. Pakko sanoa: Olen maailman paras kokki. Ja nyt aion tarjoilla teille kakkujeni ohjeet.
Juustokakku oli siis toffee-juustokakku, jos tarkkoja ollaan.
Toffee-juustokakku
Pohja
200 g täytekeksejä (minä käytin Domino Minttu -keksejä)
75 g margariinia/voita
Täyte
5 liivatelehteä
2½ dl vaahtoutuvaa kermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½-1 dl kermalikööriä tai kinuskikastiketta (minä käytin 1 dl kinuskikastiketta)
Pinnalle
3 liivatelehteä
2½ dl kermalikööriä (minä käytin Alkosta löytynyttä Toffeelikööriä)
1. Hienonna keksit ja sekoita niiden joukkoon sulatettu rasva.
2. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vaahdota kerma. Kerman joukkoon tuorejuusto ja sokerit. Sulata liivatteet kuumennettuun likööriin (tässä tapauksessa kuumennettuun kinuskikastikkeeseen). Yhdistä jäähtynyt liivateseos juustomassaan ja sekoita. Kaada täyte pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti (kakkuni odotti jääkaapissa miltei 6 tuntia, mutta se johtui omista menoistani).’
3. Kiilteen liivatelehdet jälleen kerran likoamaan kylmään veteen. Sulata liivatelehdet kuumennettuun likööriin. Kaada jäähtynyt seos kakun pinnalle. Laita hyytymään jääkaappiin.
Kun odottelin tuon liivateseoksen jäähtymistä, sekoitin sitä koko ajan, jottei se paakkuunnu ja jotta se pysyisi nestemäisenä tarpeeksi kauan.
Sitten seuraavan kakun kuva on tässä.
Suklaalla ryyditetty mokkakakku
Alkuperäinen ohje ja oikeastaan täysin sama ohje on tulostettu täältä. Tuo kakku on tehty silikonivuoalla ja minä en suosittele silikonivuokia kellekään. En ainakaan sellaista vuokaa, jota itse käytin. Meinasi kakku tulla reunojen yli suoraan uuniin! Ja se kakku, mikä löytyy tuon linkin takaa on varmasti tehty kunnon vuoalla :)
Näitä tarvitset
250 g voita
3 dl sokeria
3 kpl kananmunia
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,75 dl pikakahvijauhetta (minä käytin Latte Macchiato -pussin kokonaan, 18 g)
0,5 dl kermamaitoa
1 pss taloussuklaarouhetta
Kuorrutus
1 levy Pandan valkosuklaata
Pikakahvijauhetta maun mukaan (minä en laittanut enää kuorrutukseen)
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon munat yksitellen ja hyvin vatkaten. Lisää kuivat aineet siivilän läpi, kermamaito ja lopuksi suklaarouhe.
2. Paista uunissa 60 minuuttia hyvin voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. (minä en jauhottanut tai voidellut, koska kyseessä oli silikonivuoka)
3. Sulata valkosuklaa sulatusteholla mikrossa lyhyissä erissä. Lisää pikakahvijauhetta maun mukaan. Kuorruta jäähtynyt kakku.
Minä en tietenkään ottanut sitä huomioon, että suklaa jähmettyisi kakun päälle helpommin, jos antaisi kakun jäähtyä esimerkiksi yön yli. Kävin vähän väliä kokeilemassa, joko suklaa olisi jähmettynyt ja kakku jäähtynyt, jotta sen voisi laittaa jääkaappiin. No, aloitin tätä tekemään maanantai-iltana ennen kello kahdeksaa, joten yhdeksältä ei ole kovin paljon aikaa jäähdytellä ennen nukkumaanmenoa. Jätin sen siis yöksi avoimen ikkunan viereen kuvun alle. Ihan hyvää siitä tuli, mutta suurimpana ongelmana olivat nuo suklaarouheet, jotka pehmittivät vähän liikaakin ympärillä olevaa taikinaa.