Tämän jälkeen haluat asua luonani
Ajattelinpa sulostuttaa teitä kaikkia ja näyttää, millaisen luovuudenpuuskan sainkaan, kun aamulla selailin Kotikokki.fi-sivustoa. Nämä molemmat ohjeet siis löytyvät sieltä, joten ei muuta kuin lukemaan, miksi haluaisit asua luonani 😉
Aloitin epäkokkimaisesti jälkiruoasta. Tämän tein siksi, koska mieheni on bändiharjoituksissa ja olisi mukavaa, että pääruoka olisi lämpimänä, kun hän joskus sieltä raahautuu takaisin kotiin. Jälkiruoalla ei niin väliä olekaan, koska se menee vaikka kylmänä ja päällään seisten!
Omenarahkapiirakka
Pohja
125 g hyvin pehmeää voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
3-4 dl vehnäjauhoja
Vatkaa voi ja sokeri hyvin. Lisää sekaan hyvin sekoittaen kananmuna, leivinjauhe ja jauhot. Voitele piirakkavuoka. Levitä ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Tällainen tuli mun pohjastani eikä mennyt kuin alle 15 minuuttia saada se tuohon kuntoon!
Pakko esitellä uutta kuorimaveistäni, koska äitini osti minulle tänään uuden. Oli muuten todella hyvä! Ja kyllä, Vichy-pullo on erinomaisen painava pitämään ikkunaa auki! Huom! Meillä on tuossa ikkunan välissä vielä hyttysverkko, jottei ole pelkoa, että joku kuolee, kun Vichy-pullo tippuu päähän 7. kerroksesta.
Täyte
2 prk Valkosuklaa-limerahkaa
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
(2-3 rkl appelsiinimehua –> itse en käyttänyt)
kanelia
2 isoa omenaa (tai niin kuin minä: 2 pientä riitti hyvin)
Kuori ja lohko omenat. Sekoita rahka, sokeri, kananmuna (mehu) ja ripaus kanelia sekaisin. Kaada seos piirakkapohjan päälle. Asettele omenalohkot rahkan päälle. Kanelia pinnalle maun mukaan.
Ja kuten näette, minä pidän kanelista hyvin paljon enkä pidä tuon vihreän omenan kirpeydestä.
Paistetaan uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 35 minuuttia. Minä pidin lähemmäs 40 minuuttia, jotta olin varma, että piirakka onnistuu.
Piirakkaa odotellessa valmistan illan pääruoan. Kuka arvaa, mistä on kyse? Lohelle en tehnyt muuta kuin läimäisin keskelle vuokaa, mausteet pintaan ja aurajuusto & kerma päälle. Kyllä tulee lihottavaa!
Perunat sain äidiltäni vanhempieni omasta mullasta kaivettuna.
Kun olin valmistellut sekä lohen että perunat, aikaa oli kulunut vain 20 minuuttia!
Lohi on uunissa 200 asteessa puolisen tuntia (itse pidin 35 minuuttia).
Kun lohi kypsyy ja perunat keittyvät, onkin aika maistaa piirakkaa! En saanut piirakasta nättiä palaa lautaselle, joten täytyi ottaa kuva ensimmäisestä lusikallisesta.
Uskaltaakohan sitä maistaa?
LÄLLÄLLÄÄ MULLA ONKIN MAAILMAN PARASTA OMENAPIIRAKKAA JA SÄ ET SAAKAAN YHTÄÄN!!