Herkulliset äitienpäivän valkosuklaacookiet
Äitienpäivä on ovella, mutta vielä ehtii loihtimaan herkkuja kahvipöytään tai äidille viemisiksi. Vaikka tänä vuonna yhteiset äitienpäiväkahvittelut -ja brunssit taitavatkin jäädä haaveeksi, tai virtuaali-sellaisiksi, voi silti ilahduttaa äitiä viemällä ovelle kukkia ja vaikka itsetehtyjä leivonnaisia.
Nämä postauksen valkosuklaacookiet ovat helppoja ja nopeita tehdä, ja niitä voi varioida lähes loputtomasti oman maun mukaan. Sekaan sopisi varmasti valkosuklaan kaveriksi vaikka kuivattua mansikkaa tai karpaloa. Myös valkosuklaan voi vaihtaa omaan lempparisuklaaseen, heittää sekaan useampaa suklaata, tai vaikka murskattuja marianne-karkkeja ! Itse käytin Pandan vadelmamuru-valkosuklaata, joka ei varsinainen leipomissuklaa ole, mutta toimii cookieissa tarpeeksi hyvin. Vadelmamurusuklaan pakkaus on mielestäni hurjan kaunis, ja melkein jo sen perusteella se tekee mieli valkata suklaahyllystä, tai tässä tapauksessa klikata ostoskoriin verkkokaupan valkosuklaavalikoimasta.
Valkosuklaacookiet
175 g voita
2dl fariinisokeria
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
2-3 tl vaniljasokeria
2 tl soodaa
4 dl vehnäjauhoja
rouhittua valkosuklaata
Vatkaa sokerit ja huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi. Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten ja sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa. Sekoita seokset ja kääntele joukkoon rouhittu valkosuklaa. Ota taikinasta pieniä nokareita ja pyöritä palloiksi. Ota huomioon, että keksit leviävät paiston aikana, joten älä laita taikinapalloja liian lähekkäin. Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes keksit saavat hieman väriä. Keksit saavat jäädä sisältä ihanan pehmeiksi.
Itse sain tästä annoksesta 25 cookieta, joista toinen pellillinen unohtui uuniin liian kauaksi aikaa ja paistui turhan kypsäksi. Hyvin tuntui maistuvan siitä huolimatta!
Herkullista äitienpäiväviikonloppua!