Supersuklaiset browniet

Rakastan suklaata. Yritän kuumeisesti keksiä miten jatkaisin juttua, mutta tuo ensimmäinen lause kertoo hyvin tyhjentävästi kaiken. Samettisen pehmeä, täyteläinen suklaa on..on vaan parasta. Tai ainakin yksi parhaista. Vielä suklaatakin parempaa on ihana, herkullinen, suklaisen täyteläinen ja täydellisen tahmainen suklaaleivos. Jos tilaan ravintolassa jälkkäriä, skannaan ensimmäisenä dessert-kohdan brownien varalta. Valitettavan usein olen kuitenkin joutunut pettymään ja saanut eteeni hieman kuivahtaneen suklaaleivoksen, joka ei omasta mielestäni muistuta brownieta kuin korkeintaan ulkonäöltään. Viimeksi näin tapahtui muutamia viikkoja sitten, ja siitä se ajatus sitten lähti!

Pidän kostean täyteläisistä, hieman raa’an oloisista suklaakakuista ja tämä resepti osui täydellisen oikeaan. Jos siis jaat intohimoni tahmaisiin suklaaherkkuihin, on tämä brownie must-osastoa. Alkuperäinen ohje on Viimeistä murua myöten -blogista, mutta tein siihen pikkiriikkisiä muutoksia.

Supersuklaiset browniet

Pieni uunipellillinen (noin 20x30cm)

175 g voita

100 g tummaa suklaata

1,5 dl sokeria

1,5 dl fariinisokeria

3 kananmunaa

2 tl vaniljasokeria

1,5 dl kaakaojauhetta

1,5 dl vehnäjauhoja

1 rkl maissitärkkelystä

ripaus suolaa

125g tummaa suklaata rouhittuna

75g tummaa suklaata koristeluun

Tee näin:

Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Paloittele 100 g tummaa suklaata palasiksi ja sulata voin kanssa mikrossa aina välillä sekoittaen. Kun massa on sulanut, sekoita joukkoon sokerit. Kun sokeri on täysin sulanut lisää kananmunat yksitellen koko ajan sekoittaen. Lisää vaniljasokeri ja siivilköi joukkoon kaakaojauhe ja vehnäjauhot. Lisää myös maissitärkkelys ja suola ja sekoita taikina tasaiseksi, älä kuitenkaan liian voimakkaasti. Kääntele taikinan joukoon 100 g rouhittua suklaata ja sekoita yhtenäiseksi massaksi. Levitä takina leivinpaperin päälle uunivuokaan ja paista uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin 15-20 minuttia uunista riippuen. Muista, että browniet jähmettyvät vielä paljonkin jäähtyessään.

Jos haluat, sulata vielä 75 g suklaata noin 1 rkl voin kanssa ja valuta raidoiksi brownieiden päälle. Myös valkosuklaa sopii mainiosti tähän tarkoitukseen ja tuo leivoksiin näyttävyyttä. Itsehän menin siitä, mistä aita oli matalin ja ennen uuniin laittamista ripottelin 75 g rouhittua tummaa suklaata taikinan päälle.

Säilytä huoneenlämmössä kannellisesssa rasiassa, tai jos pidät jähmeämmästä menosta, leikkaa annospaloiksi lautaselle ja peitä browniet leivinpaperilla ja keittiöpyyhkeellä.

Itse en osaa päättää ovatko browniet parhaimmillaan hieman lämpiminä vaniljajäätelön kanssa tarjoiltuna, vai jääkaappikylmänä kahvin kanssa. Niin tai näin, superherkullisia ovat jokatapauksessa!

Koti Ruoka ja juoma