Vadelmainen tuorepuuro <3

Juhannusviikko! Miten musta tuntuu, että olen viime aikoina hehkuttanut yhtä ja toista asiaa, menneinä viikkoina lähinnä tätä mieletöntä (!) kesäsäätä, ja käyttänyt kaikki maailman yltiöpositiiviset laatusanat ja superlatiivit? Ehkä siksi, koska etenkin näiden parin viime viikon aikana kaikki on tuntunut olevan ihanaa ja kaunista kesän herätessä kunnolla eloon, ja tiukimpien koronarajoitteiden väistyessä. Vaikkeivät rajoitteet ole ihan hirveästi omaan elämään vaikuttaneet, on niiden höllentyminen ja poistuminen myös sellainen henkinen juttu: Nyt periaatteessa on mahdollisuus tehdä yhtä ja toista, jos haluaa.

Juhannus on yksi lempparijuhliani, joulun ja vapun ohella. Yötön yö, lapsuuden muistot, festarimuistot ja viime vuosien lapsiperhemuistot vilisevät sulassa sovussa tämän keskikesän juhlan lähestyessä ja samalla lähetän hiljaisen kiitoksen siitä, että kaikki ne muistot ovat olemassa. Olemme vielä luomassa omia juhannusperinteitämme, ja toivon kovasti, että joku vuosi niihin liittyy myös mökkijuhannus. Toisaalta omakotiasujana juhannusta voi viettää myös kotosalla, mutta olisihan mökkijuhannuksessa oma fiiliksensä. <3

Myös juhannus on hyvän ruoan ja juoman aikaa, ja ennenkuin napa naksuu grilliherkuista, uusista perunoista ja britakakusta – oma must-juhannustrioni – on hyvä keskittyä niihin kevyempiin eväisiin. Kuten aikaisemmin olen maininnut somen puolella, olen vannotunut aamusmootie-fani. Smoothien rinnalle vaihtoehtoiseksi lemppariksi on kuitenkin kotoilukevään mittaan noussut tuorepuuro. Myös tässä yksinkertaisuus on valttia, joten oman tuorepuuroni kokoamiseen ei montaa aineosaa tarvita. Ohjeen raparperihillo on pakastimen kätköistä löydettyjä viime kesän peruja, joten tämä on kätevä tapa myös tyhjätä pakastinta uuden sadon tieltä.

Vadelmainen tuorepuuro

100 g vadelmia

2 dl luonnonjogurttia

1 rkl chia-siemeniä

1 dl kaurahiutaleita

1 rkl raparperihilloa

Koristeluun muutama vadelma ja pieni pala banaania

Muusaa  vadelmat ja sekoita luonnonjogurttiin. Heitä sekaan chia-siemet ja kaurahiutaleet ja sekoita hyvin. Levitä päälle ohueksi kerrokseksi raparperihillo. Laita tekeytymään yöksi  (tai tunniksi-pariksi, jos tiedät vasta aamulla kuten allekirjoittanut mitä tekisi mieli syödä) jääkaappiin ja koristele ennen syömistä vadelmilla ja banaanilla. Mikäli pidät makemmasta menosta heti aamutuimaan voit kokoamisvaiheessa makeuttaa tuorepuuroa sekoittamalla joukkoon esimerkiksi hunajaa.

Nautinnollisia aamuhetkiä! <3

Koti Ruoka ja juoma