Kuinka kaikki alkoi

Alkukeväästä 2006 kahlasin hakuoppaita välivuoden tylsyyden tuomalla innolla läpi. Edellisenä keväänä olin lukenut puolivillaisesti englannin kielen kääntämisen ja historian pääsykokeisiin. Lukutekniikka oli ollut totaalisen hukasta ja mielenkiintoisia vaihtoehtoja liikaa. Seuraavana keväänä on olin viisastunut sen verran, että olin päättänyt, että jonnekin halusin lähteä vanhempien nurkista Pohjois-Savon pikkukaupungista opiskelemaan. Suunta ei ollut edelleenkään selvillä, mutta jonnekin oli päästävä. 

Isosiskon myyntipuheiden myötä päädyin pänttäämään valtio-oppia, mutta puoliksi vitsillä runoilin hakemuksen myös tietotekniikalle. Tiedättehän ne varavaihtoehdot, joihin pääsee papereilla sisään. Muistan vieläkin selanneeni tietotekniikan sisäänpääsyvaatimuksia ja ihmetelleeni, osasivatko jotkut hakijoista oikeasti ohjelmoida jo kouluun hakiessaan, kun pääsykoekeisiin kuului vapaavalintainen ohjelmointitehtävä.

Vaikka valtio-opin pääsykoekirja oli sinänsä mielenkiintoinen, oli opiskelutekniikka edelleen hukassa. Ja mitäpä sitä turhaan kieltämään: olin laiska. Niinpä heinäkuussa vastaanotin opiskelupaikkani tietotekniikan laitokselta ja laitoin asuntohakemuksen vetämään. Syyskuun toisella viikolla Ohjelmointi 1:n luennolla pohdin, mitä ihmettä tuli tehtyä. 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *