Pian Amerikkaan!

Moikka!

Enää viisi päivää lähtöön🤯. Tää viikko on ollut kauheeta pakkausta ja shoppailua ja stressaamista😂. Ollaan käyty ostamassa erilaisia tarvikkeita leirille. Vaihdettu rahaa, ostettu s-koukkuja, lukkoja teltan oviin ja paljon kaikkea tarpeellista ja vähemmän tarpeellista😂.

Reissu alkaa siis 15.7.2019. Aamulla lähdetään Jämijärveltä niin, että ollaan viimeistään kahdeltatoista Helsinki-Vantaan lentokentällä. Lento lähtee klo 15.00. Finnairin kone tulee olemaan ihan täysi valkoisia Suomi-Kånkeneita, ja tosi moni on ostanut reissuun tarkoitetun matkakassin. Ollaan yritetty esimerkiksi ompelemalla laittaa kassiin jotain mistä sen voisi tunnistaa.Me lennetään ensin kolmisen tuntia Islantiin, jossa on vaihto. Sitten lennetään loput kuusi tuntia Washingtoniin. Lennon pitäisi olla kai kahdeksalta illalla Washingtonissa. Ollaan aika tosi hyvään aikaan siellä, saadaann nukittua ihan hyvin! Voi olla ettei meistä kukaan pysty nukkumaan jännitykseltämme, ja kun ollaan varmasti tosi innoissamme. Aamulla voi olla silti aika väsynyttä porukkaa😴😂

Emme tiedä tarkemmin minkään päivän ohjelmista, se tässä vähän stressaakin😂. Tiedetään vaan kaikki (tai luulemme tietävämme) kohteet jossa käymme. Washingtonissa vietämme kaksi yötä ja käymme tsiigailemassa valkoista taloa, United States Capitolia, sekä Lincoln, Martin Luther King’s  ja World War II muistomerkkejä. Kaikista eniten odotan Arlingtonin hautausmaavierailua. Seuraamme siellä vahdin vaihtoa tuntemattoman sotilaan haudalla. Hautausmaalle pitää tietenkin pukeutua arvokkaasti, shortsit ja topit on kielletty.🤩

Washingtonin jälkeen vuorossa on Philadelphia. Philadelphiassa vietämme yhden yön. Siellä vierailemme Indepence Hall:illa, ja käymme katsomassa Liberty Bell rakennusta.

Viimeisenä, muttei vähäisempänä. New York! 😍 New Yorkissa ollaan kaksi yötä, hotellimme sijaitsee Times Squarella. Yöttömät yöt luvassa siis, niin paljon nähtävää😍. New Yorkissa käymme ihastelemassa Vapauden patsasta Hudson joen yli. Käymme 11/9 muistomerkillä. Siellä lepää 3000 vainajaa, jotka kuolivat terroristi-iskun takia. Muistomerkki sijaitsee sortuneiden tornien luona. Hyppäämme pois bussista China Townilla, ja syömme lounaamme Central parkissa!

New Yorkista lähdemme vielä Pennsylvaniaan. Siellä vietämme koko lauantain ja sunnuntain Yhdysvaltojen suurimassa sisähuvipuistossa. Siellä on tosi paljon liukumäkiä, pakohuoneita, hohtogolfia, mitä vaan! Maanantaina lähdemme kohti Länsi-Virginiaa, jossa leiri sijaitsee. Matkan varrella käymme maistelemassa suklaata Hersheyn suklaatehtaassa, ja tutustumassa Amishien perinteisiin. Sieltä saisi varmasti todella kivoja kuvia muistoksi ja muille näytettäväksi, mutta valitettavasti siellä ei saa kuvata. Täytyy kunnioittaa heidän vanhoja perinteitään.

Matkustamme siis kaikki oheiskohteet bussilla läpi. Bussit eivät vaihdu matkan aikana, ja ne on selkeästi merkattu, joten toivottavasti emme eksy väärään bussiin😂 (kopkop). Kaikki leiriläiset jotka ovat valinneet myös oheiskohteen, tulevat kiertämään samat kohteet, mutta eri järjestyksessä. Oli mahdollista valita pelkkä leiri, mutta me halusimme ottaa Amerikasta kaiken irti, kun sinne asti lähdetään! Tietojemme mukaan jokaisessa kaupungissa on aikaa myös omiin shoppailuihin, tai missä itse haluaakin käydä.

Viikko vierähtää varmasti todella nopeasti. Mutta jäljellä on vielä kaksi viikkoa leirielämää! Leirielämästä emme tiedä vielä mitään muuta, kuin että luvassa on alku ja loppujuhlat (toivottavasti joku hieno artisti). Sekä tiedämme miltä telttamme näyttävät! Kodikkaat pienet punaiset ovat meidän majoitus kaksi viikkoa! Onhan ne kodikkaat kivat kahden hengen teltat!  Aikamoinen telttameri tulee olemaan!

Valkoiset ovat ist:ien telttoja, aika prameita😂 Tehdään aina itse omat lounaat. Alueella on paljon kauppoja, haemme tarvikkeet joka päivä sieltä. Lähin kauppa meidän leirilippukunnan lähettyvillä oli vähän reilun kilometrin päässä. Toki tiedämme myös leiriohjelmasta. Ohjelmassa on luvassa koskenlaskua, ammuntaa (sos amerikassa 😂), skeittipuistoa, kolme tekojärveä, ziplineja ja paaaljon muuta. Linkkaan alas videon josta pääsee jo hieman tunnelmaan😁

kulttuuri tapahtumat-ja-juhlat matkat hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *