Hyvä ruoka + parempi seura = paras ilta
Harmitti VÄHÄN kun en päässytkään rakkaan ystäväni synttärikekkereille kesälomareissumme osuessa päällekkäin. Ketutuksen poistamiseksi päätin kutsua hänet poikaystävänsä kanssa meille syömään. Seurauksena oli vaatimattomasti sanottuna hauskin syöminki-ilta pitkiin aikoihin 🙂
Pöydästä löytyi uutta ihastustani Coleslawta, leipäjuustosalaattia, patonkia ja kanelisia jauhelihapihvejä. Jälkkäriksi suklaaseen kastettuja mansikoita ja banaanin paloja, NAM. Ehkäpä maailman helpoin ja herkullisin jälkiruoka. Jospa tänään tekisi vaikkapa iltapalaksi….. 😉
Leipäjuustosalaatti:
- leipäjuustoa
- cantaloupemelonia
- lollo rosso salaattia
- kirsikkatomaatteja
- muutama passionhedelmä
Kaneliset jauhelihapihvit
- noin 600 g jauhelihaa
- 1 dl korppujauhoja
- 1 dl turkkilaista jogurttia
- 1 pieni sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 1/2 tl kanelia
- 2 tl juustokuminaa
- tilliä
- ripaus suolaa
- soppelisti pippuria
Aineet sekaisin ja hetkeksi maustumaan. Sitten muotoilin mössöstä pihvejä (noin 12 kpl) ja paiston pannulta ruskeiksi molemmilta puolilta. Sitten vielä noin 10 min uunissa 200 asteessa. Ja hyvää tulee, vaikka voikin kuulostaa uskomattomalta laittaa kanelia jauhelihapihveihin….. Maku on täydellinen kun kaneli maistuu pikkuruisen.
Suklaiset mansikat
- 1 levy tummaa suklaata
- 1 litra mansikoita
Sulata suklaa, dippaa mansikoita (helppo kun ottaa vihreästä kiinni), asettele leivinpaperille ja laita jääkaappiin jähmettymään. Kannattaa ottaa huoneenlämpöön noin 10 min ennen tarjoilua niin ehtivät vähän lämmetä. Ja tähänhän käy lähes kaikki hedelmät ja marjat, banaani ainakin oli aivan loistavaa ;)