Luulin, että appelsiinituorejuusto olisi karmeaa…
… mutta olin väärässä. Sehän sopii aivan TÄYDELLISESTI juustokakkuun!
Lupauduin siis leipomaan 2 juustokakkua pikkuveljeni ristiäisiin ja leipomispäivään saakka juuri se oikea resepti oli vielä löytämättä. Aikani selailtua netin loputonta juustokakkuviidakkoa, päädyin sitten keksimään ihan oman reseptin.
Appelsiininen suklaajuustokakku:
Pohja:
- 1 prk Pilttiä (itse käytin aurinkoista)
- 150 g Digestive-keksejä
Täyte:
- 400g maustamatonta rahkaa
- 300 g appelsiinituorejuustoa
- 2 pilkottua appelsiiniä
- 1/2 dl appelsiinimehua
- 200 g suklaata
- hippunen sokeria
- 6 liivatelehtä
Päällinen:
- 1 appelsiini
- 50 g suklaata
Murskaa keksit ja sekoita Piltti-soseeseen. Painele leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.
Sekoita rahka ja tuorejuusto. Lisää sinne pilkotut appelsiinit, appelsiinimehu, sulatettu suklaa ja oman maun mukaan sokeria (itse laitoin sokeria noin 2 rkl, maku jäi siten kirpsakan raikkaaksi).
Liota liivatelehdet ja sulata pieneen määrään kiehuvaa vettä. Kaada liivateliemi täytteeseen ja sekoita huolellisesti. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään ainakin kolmeksi tunniksi.
Leikkaa appelsiinilohkot varovasti pitkittäin (ei suositella tehtävänä kiiressä jos tahtoo välttää appelsiinihermoromahduksen!). Asettele lohkot kakun päälle ja koristele sulatetulla suklaalla. Laita vielä ainakin 1/2 tunniksi jääkaappiin, että suklaa ehtii jähmettyä.
Lopuksi syö, nauti ja jätä huomioitta muorien kommentit ”etkö pelkää lihovasi, kun tuollalailla mätät sitä kakkua menemään” :D