Suoraan tilalta!

Jo kauan olen haaveillut oikeasta maidosta. Siis maidosta joka tulee suoraan tilalta, ei useiden prosessien kautta kaupanhyllyltä. Olen yrittänyt googlailla tiloja, jotka myisivät itse maitoaan, mutta niitä ei Vaasan seudulta näyttänyt löytyvän.. Onneksi muistin kysyä asiaa vieraillessani Ekosopissa. He nimittäin pelastivat päiväni ja antoivat puhelinnumeron suoraan tilalle!

020720122378.jpg

Maanantaina kävimme ensimmäistä kertaa tilalla. Ainoina vaatimuksia oli sopia maidon hakemisesta etukäteen sekä ottaa omat astiat mukaan. Voisiko helpompaa olla? Kävimme etukäteen ostamassa isomman 3,5 litraisen kannun ja olihan tuo lasinen 100 % MILK -pullokin ostettava osuvuutensa vuoksi.  Takaisin kotiin päästyämme sitä oli heti pakko maistaa. Ja kyllähän se maistuu NIIN paljon paremmalta kuin kaupan omat, siis ihan oikealta maidolta.

020720122380.jpg

Maku ei todellakaan ole pääsyy, miksi haluan hakea maitoa suoraan tilalta vaan se, että haluan syödä / juoda mahdollisimman luonnollista ruokaa. Kaupan maidon normaali käsittely eli pastörointi ja homogenointi tuhoavat entsyymejä. Sekä käsittely että aineiden lisääminen (tai poistaminen esim. rasva) maitoon turmelevat maidon luonnollisen tasapainon ja tekevät mm. kalsiumista ja maitoproteiinista huonosti imeytyviä.

Luonto on äärettömän fiksu, joten miksi kaikkea tarvitsee mennä muuttelemaan?

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Terveys Vastuullisuus

Tomskupiirakkaa ja coleslawta

Eilen teki niin paljon mieli tomaatteja, että oli AIVAN PAKKO leipoa päivälliseksi tomaattitonnnikalapiirakkaa. Siihen kylkeen ajattelin kokeilla vielä annemin inspiroimaa Coleslawta ja siitähän tuli aivan taivaallista! Coleslaw oli erittäin simppeli tehdä itse ja siitä tuli paljon paljon parempaa kuin kaupan omat!

020720122376.jpg

Coleslaw oli suurinpiirtein annemin reseptin mukainen. Ainoana poikkeuksena käytin chilimajoneesia ja sinappi taisi jäädä pois kun ei sitä (yllätys yllätys) ollutkaan jääkaapissa.

Tomaattitonnikalapiirakka (pellillinen):

Pohjan vedin ihan hatusta, mutta ainakin vehnä- ja ruisjauhoja se sisälsi.

Täyte:

  • 2 purkkia tonnikalaa
  • 5-6 tomaattia pilkottuina
  • 1 kevätsipulin varsi
  • fetajuustoa
  • munamaitoa
  • mielivaltaisia mausteita: suolaa, cayannepippuria, mustapippuria ja paprikajauhetta nyt ainakin..
  • päälle hitunen juustoraastetta

Paista reilu puoli tuntia 200 asteessa.

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Hyvä olo DIY