Mummoilua 2

dsc01229.jpg

Taisinpa hurahtaa mummoiluun. Eli lisää on herkullisia hilloja keitelty ja jatkuvasti mielessä pyörii erilaisia makuyhdistelmiä… 😀

dsc01226.jpg

Karviasbanskuhillo:

  • 500 g karviasmarjoja
  • 2 banaania
  • 1/2 rkl raastettua inkivääriä
  • 2 rkl vaniljasokeria
  • 300 g hillosokeria

Keitä karviaiset, lisää soseutettu banaani ja inkivääri. Lisää sokerit ja keittele 10 min.

dsc01231.jpg

Raparperiomenahillo:

  • 1 l raparperikuutioita
  • 1 l omenalohkoja
  • soppelisti kardemummaa
  • 300 g hillosokeria

Keitä omenalohkot ja raparperikuutiot mössöksi. Lisää kardemumma ja hillosokeri ja keittele vielä 10 min.

dsc01233.jpg

Ja ISOT kiitokset vielä innaS:ille vinkistä! Maustamaton jogurtti ja omenakanelihillo on vastustamaton herkku 🙂

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Hyvä olo DIY

Mummoilua

Kunnon mummelit keittelevät herkulliset hillonsa itse. Ihan itse poimituista omenoista. Tietenkin omasta puutarhasta. Niin minäkin. Siis mummolan puista poimituista omenoista 😀

13.jpg

Ja hyväähän tästä tuli, vaikka kymmenien vuosien kokemusta ei olekaan. Tästä se mummoutuminen taitaa sitten lähteä, vaikka salaista reseptiä en vielä ole keksinyt.

11.jpg

Kanelinen omenahillo:

  • noin 4 kg omenoita
  • 2 sitruunaa
  • 1 kg hillosokeria
  • kanelia oman maun mukaan

Kuori ja paloittele omput. Keitä pienessä määrässä vettä pehmeiksi. Soseuta. Lisää sitruunoiden mehu, hillosokeri ja kaneli. Keitä vielä 10 min ja purkita!

12.jpg

Lopputulos oli niin herkullista, että ihan innolla odottelen huomista aamupuuroa 😀

14.jpg

 

 

 

 

Suhteet Ruoka ja juoma Oma elämä DIY