Taloyhtiön Puuhanaisen uudet aivoitukset

Kokematon kotirouva

Ei hyvää päivää. Siis olen käsittänyt, että nyt on syksy. Vuodenaika, jolloin pikkuhiljaa rauhoitutaan, käperrytään koteihin, poltellaan tuoksukynttilöitä ja (Ultra Bran sanoin) annetaan lumen peittää alleen kaikki huonot puolemme. Näihin lasken esimerkiksi taloyhtiön pihaan varisseet risut ja unohtuneet hiekkalelut. Mutta mitä näenkään huolellisesti teipattuna rappumme seinään, kun pettävän kauniina, huolettoman oloisena syyspäivänä lähden viattoman lapsukaisen kanssa pihalle? Kyllä vain: todisteen siitä, että Taloyhtiön Puuhanaisella on taas ollut tylsää. Uhkaavin, mustin kirjaimin tekstatun ilmoituksen, jossa seisoo rotankokoisin kirjaimin: SYYSTALKOOT.

Siis hetkinen! Nyt on kyllä joltakin päässyt unohtumaan, että juurihan meillä oli talkoot! Nimittäin keväällä. Mielestäni yhdet talkoot per vuosi on ehdoton maksimi tämän kokoisessa (tai no, minkään kokoisessa) taloyhtiössä. Ja me vieläpä osallistuimme niihin antaumuksella, joten kyllä nyt on ihan turha tulla teippailemaan tuollaisia lappuja tähän rappuun.

Ensityrmistyksestä toivuttuani sain kuitenkin kauhusta harittavat silmäni tarkennettua otsikon alle riipustettuun pienempään tekstiin. Ensimmäisenä: "lenkkisauna on päällä klo 18-22, naisille ylätalossa ja miehille alatalossa." Justiinsa joo. Todella läpinäkyvä yritys yrittää houkutella pahaa-aavistamattomia ihmisiä leppoisan saunoittelun varjolla karmaisevaan orjaraadantaan. Lenkkisaunahan on muutenkin päällä joka viikko tuohon aikaan. Saunakohdan alle oli pienellä präntillä lisätty muu ohjelma:

- mm. haravointia

- pyöräkäytävien maalaus

- ulkokalusteiden suojaaminen talven ajaksi

- kahdentoista autotalleihin jääneen ruosteisen autonromun purkaminen ja raahaaminen kottikärryillä kierrätyskeskukseen sekä

- muutaman kahdeksanmetrisen männyn kaataminen ja pilkkominen käsisahaa käyttäen laulaen samalla reipashenkisiä kansanlauluja.

Nuo kaksi viimeistä ovat tosin omia arvelujani ohjelmasta, viimekertaisissa talkoissa saatujen kokemusten perusteella.

Erityisen huolestunut olen kohdasta "mm.". Sehän voi tarkoittaa ihan mitä vain, esim. ojankaivuuta tai mikä vielä pahempaa, joitain noloja tutustumisleikkejä ennestään tuntemattomien taloyhtiöläisten kesken. "Mm. haravointia" on muutenkin täysin absurdi ohjelmanumero, ottaen huomioon että haravointi kuuluu myös kevättalkoiden ohjelmaan. En kerta kaikkiaan mitenkään voi ymmärtää, että nyt kannattaa haravoida, kun puissa on vielä yli puolet lehdistä jäljellä. Paljon parempi odottaa kevääseen, jolloin yli puolet lehdistä ovat jo maatuneet.

Myös pihakalusteiden suojaaminen kuulostaa ulkoilmahenkisen Taloyhtiön Puuhanaisen metkuilta. Ilmeisesti kuolettavaa syystylsyyttään tappaakseen hän on kehitellyt tällaisen uuden prosedyyrin, siitä huolimatta, että kiinteät pihakalusteemme ovat sellaiset kolmisenkymmentä vuotta uhmanneet talvisäitä vaivatta (tarkistin asian alkuperäisasukkaalta - tietenkin suurta talkoointoa teeskennellen). Sen sijaan pyöräkäytävien maalaus on varmasti jonkun muun sisustuksesta innostuneen touhu-Petterssonin neronleimauksia.

Lisäksi pihaa kaunistamaan tuodaan kuulemma taas kerran "jätelava" tai pari asukkaiden ja taloyhtiön rojuja varten. Ei hyvää päivää ihmiset, lakatkaa nyt herran tähden hankkimasta itsellenne jatkuvasti niin paljon rojua, että sitä riittää lavallinen pois heitettäväksi kaksi kertaa vuodessa! Tosin hyvä puoli tässä on tietysti se, että talkoiden päätyttyä, yön pimeydessä, pääsemme aviomiehen kanssa taas tekemään roskalavalöytöjä. Eihän sitä tiedä, vaikka tällä kertaa hihaan tarttuisi se Puuhanaisen varastossa tyhjillään seisova kirjahylly, jota olemme jo tässä pari vuotta kärkkkyneet. Kyllä joskus vielä nappaa!

Kommentit

pieta
Ruista Ranteessa

Nauratti kovasti ja monta kertaa kun luin tätä :D Ei sitten muuta kun mukavia talkoita vaan ja toivottavasti saatte sen kirjahyllyn! :)

Ella F.
Siperian Ella

Onnea kirjahyllyn suhteen toivottelen myös! Ja kyllä olet oikeassa, yhdet talokoot/vuosi on jo melko monet talkoot, kyllä se riittäisi ihan hyvin. Ihme tyyppejä nuo puuha-pirkot, sykkivät ihan liikaa...

Ella F.
Siperian Ella

Onnea kirjahyllyn suhteen toivottelen myös! Ja kyllä olet oikeassa, yhdet talokoot/vuosi on jo melko monet talkoot, kyllä se riittäisi ihan hyvin. Ihme tyyppejä nuo puuha-pirkot, sykkivät ihan liikaa...

Maria Hakkala
The Variety Show

Voi, voi. Olet kyllä niin jumissa. Et voi Taloyhtiön Puuhanaisen syystalkoille mitään, paitsi rupeamalla itse kalifiksi kalifin paikalle. :D

minttumari
Taiteilijaelämää

Haha, joo, siis mähän oon niiiin taloyhtiön puheenjohtaja -ainesta! 

Vau mikä vauva!

Sehän ois hyvä! "Mun päätöksestä talkoita on nykyään joka toinen vuosi, pj:lle vapautus, valitukset kirjallisena taloyhtiön lehtiroskikseen."

CougarWoman
CougarWoman

Kaikista kamalintahan noissa talkoissa on se, että vaikka ne järjestetään "vapaaehtoisvoimin ja hyvässä hengessä", niihin on itseasiassa pakko osallistua ellei halua joutua taloyhtiön paariaksi seuraavan sadan vuoden ajaksi (tai vaihtoehtoisesti, kunnes taas osallistut talkoisiin täydellä miehityksellä ja rehkit ainakin tuplasti enemmän kuin muut). 

"Tossa noi taas menee, ovat niin ollakseen etteivät edes talkoisiin tulleet.." 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.