Sellerikeitto

Ruuanlaitto ei ole koskaan ollut mikään intohimo nro 1. Kuitenkin, jo useamman vuoden ajan, olen ollut melkoinen ruokanatsi ja tauti on pahenemaan päin. Tiukkapipoisuus liittyy nimenomaan ruuan raaka-aineisiin ja siihen, miten se on tuotettu. Sen seurauksena itse kokkailukin on alkanut kiinnostaa himpun verran enemmän.

Erilaiset keitot ovat kivoja ja niitä tykkään tehdä. Sovellan reseptejä keskenään ja sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään. Pari viikkoa sitten meillä meinasi homehtua sellerit jääkaappiin ja niistä piti keksiä jotain. Selleri on muuten raakana aika kammottavaa, mutta keittona herkkua!

Löysin hyvännäköisen ohjeen ja etenin tuosta. Avokadoöljy oli niin arvokasta tavaraa, etten raaskinut pennosiani siihen sijoittaa. Vaikka hyvältähän tuo kuulostaisi 😛 Itse tein seuraavanlaisen variaation

sellerit.jpg

 

250 g selleriä

1 iso sipuli

2 valkosipulia

3 dl vettä

1 lihaliemikuutio

1 tlk kookosmaitoa

1 laakerinlehti

suolaa

mustapippuria

tuoretta pinaattia 70 g

2 rkl sitruunamehua

oliiviöljyä paistamiseen

 

1. Pilko kasvikset ja kuullota öljyssä hetken aikaa

2. Lisää vesi, lihaliemikuutio, kookosmaito ja mausteet. Anna kiehua 15-20 min.

3. Lisää pinaatit sekaan ja soseuta.

4. Lopuksi sitruunamehut sekaan ja valmista on!

+ bonus itse laitan (kuten alk. peräisessä ohjeessakin) keittoihin aina siemeniä tai pähkinöitä sekaan, niin on jotain pureskeltavaa :o)

 

keitto.jpg

(Luin joskus ruokia työkseen kuvaavan henkilön haastattelun ja hän tuumasi, että on todella kokopäivätyötä saada ruoka-annoksesta houkuttelevan näköinen kuva. Oikeassa taisi olla.)

Keitto on nopea tehdä ja tosi hyvää! Selleri itsessään maistuu jo melko suolaiselta, joten ekstra-suolausta kannattaa välttää. Lisäksi selleri toimii tehokkaana kuona-aineiden poistajana laittamalla nesteet elimistöstä kiertoon, sisältää runsaasti hyviä vitamiineja, alentaa verenpainetta ja mitä kaikkea!

Tiia

 

 

 

 

 

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.