Mustaherukkajäätelöä kardemummalla ja viskillä
Jahuu netti toimii! Nyt kun miettii niin ihan hyvä, ettei viimeiseltä kahdelta viikolta ole jäänyt sen kummempaa todistusaineistoa tänne. Voisi olla aikaa kypsää tekstiä… No mutta jatketaan pikaisesti siihen mihin jäätiin. Viimeisenä viikonloppuna vuokra-asunnossa oli pakko vielä testata yhtä uutta herkkua. Työpaikalla kiertää melko hyvin ruokaideat ja reseptit. Tästä jäätelöreseptistä kiitos Tamaralle 🙂 Ohje oli ruotsiksi enkä sitä mistään suomennettuna löytänyt, joten tässä tulee. (Alkuperäinen ohje oli mustikalla, mutta minulla pakastin pursui mustaherukoita, joten niillä mentiin)
2 dl mustaherukoita (tai muita marjoja)
25 g voita
5 digestivekeksiä
kardemummaa
5 munankeltuaista
1 1/2 dl sokeria
1 tlks vaniljasokeria
3 rkl viskiä
3 dl vispikermaa
1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata voi ja murksaa digestivekeksit muruksi. Sekoita voi, keksimuru ja kardemumma kulhossa.
2.Levitä muruseos leivinpaperille ja paista uunissa noin 7 min. Nosta jäähtymään kuivaan ja viileään paikkaan.
3. Sekoita munankeltuiaiset, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi, lisää viski ja marjat.
4. Vaahdota kerma ja sekoita varovasti marjavaahtoon. Laita koko homma pakkaseen vähintään kuudeksi tunniksi.
5. Ota jäätelö pakkasesta noin puolta tuntia ennen tarjoilua.
6. Tarjoile jäätelö kardemummamuruseoksen kera!
Oli tosi hyvää ja vielä nopeampi tehdä!
Täytyy testata vielä joskus niillä mustikoillakin.
Tiia