Nokkossämpylöitä

img_2127.jpg

 

Ensimmäisenä nokkostestailuun valikoitui sämpylät. Olivat oiken virkistävää vaihtelua perussämpyläkokeilujen rinnalla 🙂 Ohjeen tein aikalailla tämän mukaan, paitsi kuivahiivalla. Pistetään ohje kuitenkin tännekin talteen.

Nokkossämpylät

5dl lämmintä vettä

1 pss kuivahiivaa

5 dl ruisjauhoja

10 dl kokojyvä sämpyläjauhoja

1 1/2 tl sokeria

1/2 tl suolaa

seesaminsiemeniä

kuminaa

5 dl tuoreita nokkosia

1/2 dl rypsiöljyä

1. Irrota nokkosista varret ja keitä lehdet pienessä määrässä vettä. Muutama minuutti riittää. Valuta vedet pois ja pilko lehdet pieniksi paloiksi.

2. Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon ja lisää muut kuivat aineet.

3. Sekoita (noin + 42 asteista) vettä jauhoseoksen joukkoon ja työstä koko homma taikinaksi. Lopuksi laita öljy vielä sekaan.

4. Anna kohota vedottomassa paikassa noin tunti ja lämmitä uuni 250 asteeseen.

5. Muotoile sämpylät ja anna kohota vielä pellillä noin 15 min.

6. Paista noin 10 minuuttia ja valmista on!

Täällä on ollut tänään ihan kesäkelit ja Papu kierii ruohossa ja heinikossa joka lenkillä onnesta soikeana.

wp_001067.jpg

wp_001076.jpg

 

Tiia

 

 

 

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.