Nokkossämpylöitä

img_2127.jpg

 

Ensimmäisenä nokkostestailuun valikoitui sämpylät. Olivat oiken virkistävää vaihtelua perussämpyläkokeilujen rinnalla 🙂 Ohjeen tein aikalailla tämän mukaan, paitsi kuivahiivalla. Pistetään ohje kuitenkin tännekin talteen.

Nokkossämpylät

5dl lämmintä vettä

1 pss kuivahiivaa

5 dl ruisjauhoja

10 dl kokojyvä sämpyläjauhoja

1 1/2 tl sokeria

1/2 tl suolaa

seesaminsiemeniä

kuminaa

5 dl tuoreita nokkosia

1/2 dl rypsiöljyä

1. Irrota nokkosista varret ja keitä lehdet pienessä määrässä vettä. Muutama minuutti riittää. Valuta vedet pois ja pilko lehdet pieniksi paloiksi.

2. Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon ja lisää muut kuivat aineet.

3. Sekoita (noin + 42 asteista) vettä jauhoseoksen joukkoon ja työstä koko homma taikinaksi. Lopuksi laita öljy vielä sekaan.

4. Anna kohota vedottomassa paikassa noin tunti ja lämmitä uuni 250 asteeseen.

5. Muotoile sämpylät ja anna kohota vielä pellillä noin 15 min.

6. Paista noin 10 minuuttia ja valmista on!

Täällä on ollut tänään ihan kesäkelit ja Papu kierii ruohossa ja heinikossa joka lenkillä onnesta soikeana.

wp_001067.jpg

wp_001076.jpg

 

Tiia

 

 

 

Koti Ruoka ja juoma

Juhlaa

Tällä viikolla on ollut hiljaiseloa täälläkin. Lähdin keskiviikkona töiden jälkeen auttamaan tädin perhettä serkun rippijuhlien valmistelussa. Siellä hujahtikin keskiviikko ja torstai.

img_2101.jpg

 

Oli ihanaa nähdä taas sukulaisia pitkästä aikaa ja juhlia serkkua. Papukin oli vieraslistalla 🙂

Kävin hetki sitten iltalenkillä poimimassa pari pussukkaa nokkosia huomiselle. Ajatuksena on kokkailla niistä jotain. Linnut lauloivat kilpaa metsässä ja Hartwalilta kuului aivan mieletön mökä vaikka peli oli vielä kesken. Erätauolla vissiin laulelivat niin että metsät kilometrien päässä raikasivat. Oikein!

Tiia

Suhteet Oma elämä Ystävät ja perhe