Tuoretta leipää

Vihdoin sain minäkin aikaiseksi kokeilla FB:ssä pyörinyttä leipäohjetta. Maistuihan tuore, uunista tullut leipä hiukan erilaiselta kuin ne ainaiset ruispalat.

Ohje oli tosi yksinkertainen ja tästä voi tehdä monenlaisia variaatioita. Tätä leipää ei vaivata, se kohotetaan yön yli jääkaapissa ja paistetaan seuraavana aamuna padassa.

img_2064.jpg

Ohje:

7 dl jauhoja (itse laitoin 4 dl vehnäjauhoja ja 3 dl sämpyläjauhoja)

2 tl suolaa

0,5 tl kuivahiivaa

seesaminsiemeniä (tai mitä mieli halajaa)

3,5 dl kädenlämpöistä vettä

1. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään ja kaada vesi sekaan. Sekoita tasaiseksi puukauhalla ja peitä tuorekelmulle. Laita taikina yöksi jääkaappiin kohoamaan (12-18 tuntia).

2. Aamulla näppää uuni lämpenemään 230 asteeseen ja pistä pata heti uuniin keräämään lämpöä.

3. Kaada taikinamöykky jauhotetulle alustalle ja lisää jauhoja myös taikinan päälle. Pyöräytä palloksi ja peitä löyhästi kelmulla vielä 30 minuutin ajaksi.

4. Nosta taikinapallo kuumaan pataan, kansi päälle ja uuniin 30 minuutiksi.

5. Poista kansi ja anna leivän paistua vielä 15 minuuttia.

6. Nautiskele voin kanssa :)

img_2065.jpg

 

img_2070.jpg

 

Tiia

 

Suhteet Ruoka ja juoma Oma elämä