Etupylly ja sen kaverit

Rakkailla ruumiinosilla on monta nimeä ja laaja sanavarasto on hieno asia. Komeroprinsessat tykkäävät kyllä kovasti leikitellä kielellä (sillä puhuttavalla/kirjoitettavalla, senkin pervot), mutta tykkäämme myös, että asioista osataan puhua suoraan niiden oikeilla nimillä.

Naistenvaivoja ja alapäitä

Erityisesti kehon osiin ja toimintoihin on vanhastaan liittynyt paljon häpeää. Erityisen Mystisiä Asioita ovat tietenkin olleet sukuelimet. Xenaa on lapsena kehotettu pesemään etupylly. Oikeasti, etupylly?! Erityisesti lasten pitäisi saada kuulla jokaiselle kehonosalleen neutraali ja luonteva nimitys. Ei mitään kehon osaa tarvitse hävetä niin paljon, ettei siitä voi puhua tai että sille pitää keksiä jokin älytön ja tässä tapauksessa jopa harhaanjohtava kiertoilmaus.

Minulla ei ole puolukkapäiviä, naistenvaivoja eikä Sitä Aikaa Kuukaudesta. Ihan vaan kuukautiset tai menkat on. Eikä kuukautisveri tule etupyllystä tai alapäästä tai jostain hemmetin lemmentunnelista vaan ihan pimpistä tai pillusta. Itse kyllä ajattelin joskus, ettei pillu oikein sovi mun suuhuni (älkää hihitelkö siellä), mutta nyt se tuntuu ihan arkipäiväiseltä, kätevältä ja kauniiltakin sanalta. Jokainen etsiköön itselleen luontevat sanat, mutta armahtakaa meitä älkääkä puhuko etupyllystä!

Tehdäänkö ”sitä”?

Seksin yhteydessäkin on ihan kiva asia, jos on sanoja, joilla tarvittaessa puhua siitä, mitä ollaan tekemässä, halutaan tehdä tai on joskus tehty. Ajatusten lukeminen kun on keskivertoihmiselle vähän hankalaa. Aloitteen tekemisessäkin ”panettaa, seksiä?” on paljon ymmärrettävämpi ilmaus kuin epämääräinen kiehnääminen vähissä vaatteissa tai salamyhkäiset vihjailut. Ja jos Xena ehdottaisi minulle peittojen heiluttelua, luulisin hänelle iskeneen siivousinspiksen ja pitäisi lähteä piiskaamaan pölyisiä täkkejä.

Me tykkäämme selkeästä viestinnästä, vuorovaikutuksen, kielen ja sanojen pohtimisesta sekä pilkun ja pillun nussimisesta. Ei kaikkien tarvitse osata tuosta vain avautua koko maailmalle seksielämästään esimerkiksi blogissa niin kuin jotkut (köh) tekevät, mutta toivottavasti jokainen kuitenkin löytäisi omiin tarpeisiin sopivan tavan kommunikoida ja luontevat sanat niillekin asioille, joista ei ehkä ole ihan helppo puhua.

Kommentoi alle kivoimmat/kamalimmat kiertoilmaukset pillulle, penikselle, seksille ja menkoille. 🙃

Teksti Leia, kuva Timothy Meinberg/ Unsplash

puheenaiheet lapset vanhemmuus oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *