Miksi homoutta pitää koko ajan tuputtaa?

Näin homobloggarina on tullut pohdittua, että miksi homoseksuaalisuudesta pitää yleensäkään blogata. Onko heteroblogeja edes olemassa? Miksi tästä pitää niin kovasti puhua? Miksi homojen pitää tulla kaapista ja ”kuuluttaa seksuaalisuuttaan”? Miksi pitää olla Pride-tapahtumia?

Siksi, koska maailma ei ole vielä valmis.

Ja mikä sitten on seksuaalisen suuntautumisen julistamista ja korostamista?  Aioin osallistua somessa romanttisen illallisen arvontaan. Järjestään naisoletetut ilmoittivat, että jos voitto osuisi kohdalle, he jakaisivat sen miehensä/poikaystävänsä kanssa. Onko se heterouden korostamista?

Koko kylä on täynnä yhdessä asuvia heteropareja. Pariskunnat lenkkeilevät yhdessä, käyvät kaupassa, jotkut ovat jopa käsi kädessä. Julkisella paikalla saattaa pussailla heteropari. Heterouden korostamista?

Naiset puhuvat miehistään, miehet vaimoistaan, lapset äideistään ja isistään. Heterouden korostamista?

Ihan normaalia elämää se kaikki on ja on ihan ok olla hetero.

Mutta.

Miksi hemmetissä se koetaan homoseksuaalisuuden korostamisena, jos minä ja tyttöystävä kuljemme käsi kädessä, pussailemme julkisella paikalla, puhumme toisistamme tyttöystävinä, elämme elämäämme, olemme olemassa? Emme suostu piilottelemaan itseämme, emme suostu kaappiin.

Miksi meiltä vaaditaan extra määrä rohkeutta elää tavallista elämää? Siksi, koska on vielä ihmisiä, jotka eivät näe meitä ihmisinä vaan jonain epämääräisenä massana, jonka touhuista voidaan keskustella ihmisten itsensä yli. Sitten kun suhtautuminen on neutraalia eikä ihmisoikeuksista tarvi enää seksuaali- eikä myöskään sukupuolivähemmistöjen kohdalla vääntää, voidaan mielihyvin lopettaa rummutus. Sitten kun Pride-lippu ei enää kuumenna tunteita, sen voi ihan hyvin laskea alas. Sitten kun kenellekään ei kumppanini sukupuoli ole ongelma, ei ole enää tarvetta puolustaa oikeutta rakastaa.

Mutta tänäänkin somesta lukemastani vihapuheen määrästä johtuen jotenkin tuntuu, että siihen on vielä aika paljon matkaa.

Teksti Leia, kuva Clem Onojeghuo/ Unsplash

puheenaiheet tasa-arvo oma-elama rakkaus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *