Itsetehtyä kebabrullaa (alle 600kcal)
Meidän yksi suosikki viikonloppuruuista on itsetehty kebab. Joko rullana, pitsassa, salaatin kanssa tai patongin välissä.
Kebabia kannattaa tehdä kerralla isompi satsi, koska sillä menee ”hetki” uunissa. Sen voi pakastaa ja oikeastaan pitääkin. Silloin se on helpompi suikaloida. Kebabit kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä, koska ne menee pakkaseen.
Me tehdään (eli mies tekee) aina kahdesta kilosta naudan vähärasvaista (7%) paistijauhelihaa.
500g jauhelihaa
Suolaa 8g
Pippuria 2g
(Chilijauhetta 1g)
Sekoita monitoimikoneessa jauheliha ja mausteet n.5min niin että massa on mössöä. Muotoile öljytyillä käsillä tiiviiksi pötköksi ja laita leivinpaperin ja folion sisään tiukkaan pakettiin. Jos haluat tehdä useamman pötkön niin toista ylläoleva. Tee muutama reikä haarukalla folioon niin ylimääräinen neste pääsee valumaan pois. Paista 125 asteessa 3 tuntia. Jäähdytä ja laita pakkaseen. Tuo jauhaminen tekee sen koostumuksen oikeaksi.
Kun alat valmistaa ruokaa, ota pötkö pakkasesta n. Tuntia ennen sulamaan. Ota pois pakkauksesta ja höylää. Me lämmitetään höylättynä uunipellillä, jotkut pannulla voissa.
Tee pitsapohja ja kaulitse ohueksi. Levitä tomaattikastiketta pohjan päälle ja kebabit ja sitten uuniin. Kun pohja on kypsä ja kebabit lämmennyt ota pois uunista ja levitä päälle kasvikset ja kastikkeet ja rullaa tiukaksi pötköksi. Leikkaus kahtia ja nauti.
Kastikkeina ollaan käytetty maustamatonta jugurttia, tomaatti-chili salaatinkastiketta ja mutin tomaattimurskaa. Mutta niitä kannattaa kokeilla oman maun mukaan.
Punnitsin tämän rullan kaikki aineet ja laskin finelistä kalorit.
Pitsapohjan aineet: 236kcal
Naudan paistijauheliha 150g: 207kcal
Jugurtti, turkkilainen: 55kcal
Salaatinkastike: 96kcal
Eli yhteensä 594kcal! Kokonaan en tätä jaksa syödä, on se niin iso. Tomaattimurskaa ja kasviksia en laskenut.