Uusi harrastus säästämiseen ja sijoittamiseen yhdistettynä

On ollut ilo seurata, miten säästäminen ja sijoittaminen tuntuvat kiinnostavan yhä useampia suomalaisia. Mielestäni näin myönteistä ja innostunutta ilmapiiri ei ole aiemmin ollut. Seuraan markkinoita aktiivisesti ja harrastan sijoittamista sekä omien varojeni että perheeni lasten säästöjen osalta. Lisäksi olen puolisoni kanssa harrastanut kiinteistösijoittamista. Nyt haluan jakaa tietoani myös muille aiheesta kiinnostuneille. Näin ollen olen päättänyt pitkän harkinnan jälkeen aloittaa säästämiseen ja sijoittamiseen liittyvän blogin kirjoittamisen.

Olen 35-vuotias kahden lapsen äiti ja vaimo, jolla aika tuntuu usein olevan kortilla. Pidän silti tärkeänä sitä, että jokaisella on jotain omaa, josta saa hyvää mieltä ja energiaa elämäänsä. Siten jaksaa paremmin myös hektistä arkea. Säästämisen ja sijoittamisen ohella olen kiinnostunut kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin luen mukaan hyvän talouden hallinnan, taloudellisen turvan, terveyden, läheiset ihmissuhteet, liikunnan, ulkoilun ja terveellisen ravinnon. Iso kokonaisuus, jossa ei varmasti ole koskaan valmis, mutta niiden saralla elämässä voi saada upeita oivalluksia ja onnistumisia sekä ennen kaikkea kehittyä jatkuvasti. Minulle ei ole realismia kirjoittaa lähellekään joka päivä blogiin, mutta kerran pari kuukaudessa on jo hyvä taso.

En aio avata oman sijoitussalkkuni euromäärää tai vuosibudjettiani vaan haluan kirjoittaa aiheesta yleisluontoisemmin siten, että halutessaan siitä voi poimia itselleen sopivia ideoita ja ajatuksia. Säästämisen ja sijoittamisen filosofiastani haluan silti kertoa sen verran, että noudatan säästämisen osalta kurinalaisesti periaatetta, jossa siirrän kuukausittain säästöön vakiosumman nettotuloistani. Vajaa puolet säästöön menevästä summasta jatkaa automaattisesti ennalta valittuihin sijoituskohteisiin ja loput sijoitan tilanteen mukaan tai saatan jäädä odottamaan hyviä oston paikkoja. Säästämisen ohella maksan asuntolainaa yhdessä puolisoni kanssa. Omaa kotia ja asuntolainaa en kuitenkaan ajattele osana sijoitussalkkuani, koska koti ei ole likvidi, oikeastaan missään muodossa. Olen kuukausittain säästöön menevän summan osalta ehdoton. Säästän kaiken aikaa tasaisesti ja juuri se on säästämisen tavoitteistani kaikkein tärkein

Omien säästöjen lisäksi siirrän perheemme lapsille kuukausittain tietyn summan rahaa. Lastemme sijoitusten osalta luotan ammattilaisten hoitamiin rahastoihin, mutta omia varojani sijoitan myös suoriin osakkeisiin. Sijoitusaikani on pitkä ja sijoitan kaiken osakemarkkinoille. Todettakoon vielä, että keskityn blogissa vain omiin kokemuksiini ja omaan sijoitusharrastukseeni osana kokonaisvaltaista hyvinvointia, puolisollani on sijoitustensa osalta aivan omat sijoitustavoitteet ja aikataulut.

En tavoittele taloudellista riippumattomuutta tai aikaista vapaarouvan elämää vaan hyvää elämää, jossa vaikutan niihin asioihin, joihin minun on mahdollista vaikuttaa. Elämällä on silti tapana yllättää eikä kaikki aina mene suunnitelmien mukaan. Elämän kovissa hetkissä rahalla ei onnea saa eikä se tuo lohtua, mutta hallinnassa olevan talouden kanssa haastavammatkin hetket voivat olla edes hieman kevyempiä. Armollisuus ja avoin suhtautuminen muuttuviin tekijöihin oman talouden säästösuunnitelmien keskellä on olennaista. Säästöthän ovat elämää varten.

Tervetuloa seuraamaan sijoittamisen ja taloudellisen hyvinvoinnin blogiani.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *