Pohjapiirustusten veivaamista ja alustavia keittiösuunnitelmia

Päädyimme lopulta taloon, jossa kokonaisneliömäärä on 167. Talon pohjakuvia muokattiin sisäseinien, kylppärin ja saunan sekä ikkunoiden osalta useampaan kertaan. Keittiösuunnitelmaa alettiin tekemään hyvissä ajoin -onneksi, koska muuten keittiöstämme olisi tullut piirustuksien mukaan liian pieni. U-mallisen keittiön työskentelytasojen väliin on jäätävä väh. 130 cm työskenetelytilaa ja näin ollen keittiöömme ei olisi mahtunut tarpeeksi kaappeja. Tätäkään ei oltaisi tajuttu laskea pohjakuvista, joten avink avink: kannattaa tehdä alustava keittiösuunnitelma ennen, kuin nimi on paperissa.

Kuva pohjapiirustuksesta – 1 makuuhuone on siirtynyt keittiön tieltä:

Sieppaa.PNG

Keittiötä tuli siis muuttaa, joka tarkoitti yhden makuuhuoneen uhraamista alakertaan. Alakerta tuli suunnitella siis uudelleen. Oltiin jälleen suunnitelmien kanssa lähtötilanteessa 0. Välillä pohjissa oli liikaa eteistä, liian vähän kaappeja makuuhuoneessa, kodinhoitotilaa ei suositeltu kylppäriin ja jos laittoi tavallisen ikkunan alakerran työhuoneeseen, niin se söi kokonaisneliöitä.. Muutama ilta piirreltiin sitten omia pohjasuunnitelmia ja lähetettiin talotehtaan edustajalle. Katsotaan mitä siitä tulee..No mutta, nyt on ainakin keittiöön tulossa riittävästi tilaa 😉

Keittiösuunnitelmista vielä sananen..

Kävimme katsomassa keittiöitä Puustellissa, Topi-keittiöillä, Kvikillä, Epoqilla, Noblessalla sekä Ikeassa. Kaikkiin muihin varattiin suunnitteluaika, paitsi Puustellille. Puustelli vaikutti lähtökohtaisesti kalliimmalta. Netissä on dissattu Keittiömaailmaa, joten se oli meille out jo kättelyssä.

Haluaisimme lieden saarekkeeseen, joten vaihtoehtoina olisi liedet, joihin on integroitu liesituuletin aktiivihiilisuodattimella. Tällöin kattoon ei tarvitse läpivientiä, eikä kattoon kiinnitettävää liesituuletinta. Joidenkin kuntien rakennusvalvonta ei hyväksy ilman hormia olevaa liesituuletinta, eli se kannattanee varmistaa oman kunnan rakennusvalvonnasta ennen varsinaisa ostopäätöstä 🙂Keittiösuunnitelmasta kirjoittelen lisää, jahka on selvemmät kuviot.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *