Rakennuslupa-show

tikkataulu.jpg

Tähän päivitetään rakennuslupaan liittyvistä asioista aina projektin edetessä:

Aa että.. Kyllä tarvitaan selvityksiä, että voi edes hakea rakennuslupaa. Näiden selvitysten saaminen kestää ja kestää, esimerkiksi HSY:n jonot olivat 12 viikkoa, meitä onnisti kun saatiin liitostapalausuntopaperi kymmennessä viikossa. Liitymme naapuritalon kanssa samaan viemärikaivoon, joten kunnan tietä ei tarvitse sitä varten avata ja siitä säästyy rahaa sievoinen summa. 

selvitykset.PNG

Naapureita tulee siis kuulla ja pyytää nimi lupapaperiin. Sähkölaitokselle tehdään lausuntopyyntö sitten, kun rakennuslupa on jätetty sisään. Ylläolevasta listasta meidän haettavaksi jää pohjatutkimus, pohjarakennesuunnittelija (pohjarakennesuunnitelma), naapurien kuulemiset ja HSY:n liitostapalausunto. Vastaava mestarimme on pääsuunnittelija, kvv-työnjohtaja, kosteudenhallintakoordinaattori, työturvallisuuskoordinaattori ja hän selvittelee hulevesilaskelmat sekä kosteudenhallintaselvityksen.. Niin ja vastaa joka aamu meidän edellisen illan kysymyksiin 😀 Vanha sanonta pitänee paikkansa: kysyvä ei tieltä eksy. Talotehtaalta pitäisi tulla muut liitteet rakennuslupaa varten.

tekniset selvitykset.PNG

Kaikki tiedot viedään lupapiste.fi -sähköiseen palveluun. Arska-palvelusta puolestaan tilataan katujulkisivukartta. Rakennusvalvonnan tyypit vastailee aika nopeasti siellä kysymyksiin. Toki meidän kysymykset on esittänyt vastavaava mesu, joka onkin varmasti järkevää..sieltä on kysytty mm. saada ylittää rakennusoikeus 5 %.lla ja tähän ylitykseen tarvitsee perustelut. Sitten kun kaikki selvitykset on lupapisteessä pidetään aloituskokous rakennusvalvonnan kanssa.

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *