Siitä se ajatus sitten lähti -omakotitalon rakentaminen

champagner.JPG

Meille tarjoutui keväällä 2018 harvinainen mahdollisuus ostaa pieni omakotitalotontti Tikkurilasta ja viikkojen pähkäilyjen päätimme ostaa sen. Ehkäpä oli hullua rohkeutta ottaa hyppy tuntemattomaan, mutta niin kauan oman talon suunnittelu on asunut mielessä. Tikkurilasta muutto on jo kokeiltu ja se havaittu meille huonoksi vaihtoehdoksi. Tällä alueella tontteja ei ole usein tarjolla.. tai jos on, niin rakennusliikkeet ostavat tontit pois. Tontin ostamisen jälkeen kesällä 2018 oli vastassa silloisen kodin myynti ja muutto vuokra-asuntoon. 

Ajatuksena oli muuttovalmis talopaketti tai jopa kokonaan täysvalmis talopaketti. Niin.. muuttovalmis, täysvalmis, avaimet käteen -valmis, laaja paketti, sisusta itse, viittä vaille valmis..jne. Tämä termien ja toimitussisältöjen ymmärtäminen sekä vertailu vaatisi varmaan raksa-alan korkeakoulututkinnon ja monen viikon työtuntien määrän, että pääsisi edes vähän jyvälle asiasta. Se mikä kuuluu toisen talofirman pakettiin, ei kuulu toisen tai jos kuuluu, niin niillä on eri hinnat!

Ihan ensin päädyimme valitsemaan arkkitehdin suunnittelemaan talon. Tähän vaikutti se, että tontti on pieni ja oleskelutilat tulisi olemaan yläkerrassa. Rakennusoikeus oli 120m2, mutta kellariksi luettavilla tiloilla saatiin lisäneliöitä. Kellaritilat suunniteltiin maan päälle, eli käytännössä saunatilat, kodinhoitohuone ja varasto luettiin näihin tiloihin. Talon kokonaisneliömäärä oli tässä kohdin 194m2, mutta lopulta päädyttiin pienempään 167 m2 taloon.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *