Manskun keittiössä
Mietin tänään ihan itse, mitä ruokaa teen, mitä siihen tarvitsen, kävin kaupassa ja rupesin tekemään. Oikeesti, ihan ite. Eikä nyt puhuta pakastepitsasta. Wuhuu! Suuren suuri saavutus ruuanlaittoa vieroksuvalle ja vähän uusavuttomalle naisihmiselle. Ja mitäköhän a la carte -menyyn kuuluu? Kaikkien kotiruokien klassikko jauhelihakeitto. Aika gourmet-sapuskaa siis.
Jotta kaikki pääsisivät nauttimaan tästä mun keittiötaiteen helmestä niin tässä resepti, olkaa hyvät:
Manskun suussasulava jauhelihakeitto:
Tarvitset:
- Paketti jauhelihaa (halvinta mahdollista)
- Lihaliemikuutio (ks. yllä)
- Suola & pippuri
- Kolme lasillista vettä (ja sitten vielä vähän, ja vielä vähän lisää, että on varmasti tarpeeksi)
- Pakastepussillinen keittojuureksia (ei halvimpia, mutta näissä on perunaa mukana)
Toimi näin:
- Paista jauheliha kattilassa, johon meinaat keiton tehdä, säästyt ylimääräiseltä tiskiltä. Käy välillä nettipankissa maksamassa laskuja, tällä välin osa jauhelihasta saa tummemman sävyn.
- Mausta mututuntumalla suolalla ja pippurilla. Voi tarkistaa mausteet maistamalla, ellet jo ehtinyt hujauttaa sekaan vettä.
- Nakkaa sekaan lihaliemikuutio, varmista, että pakkauksesta ei jäänyt kuutioon kiinni paperisuikaletta. Ja kun se nyt kuitenkin siihen jäi, odota, että se nousee pintaan ja ongi varovasti haarukalla pois.
- Lisää sekaan jäiset keittojuurekset ja mieti, miksi keitto ei kiehu. Väännä levyä isommalle ja tule bloggaamaan, kunnes kuulet keiton kiehuvan. (Keittiöstä kuuluu jossain vaiheessa suhina, kun keitto kuplii kattilasta kuumalle levylle) Juokse keittiöön ja väännä levyä pienemmälle.
- Anna kiehua sopivalta tuntuva aika, ts. unohdu tietokoneen ääreen ja kun jälleen muistat tämän vaativan ruuanlaittourakkasi, on keitto todennäköisesti valmista.
No joo, ei mun ehkä ihan vielä kannata ruveta pitämään ruokablogia.