Maukas piimäpannari

Maukas piimäpannari

Yhtenä päivänä alkoi aivan hillittömästi tehdä mieli pannaria. Tiesin miltä sen pitäisi maistua ja pari päivää mietin, että mitähän aineksia tuo tarvii onnistuakseen. Halusin korvata maidon piimällä, mutta lisäksi halusin siihen suolaista juustoista makua. Oma reseptikehittely toimi, koska maku ja koostumus olivat juurikin sellaisia kuin halusin. Lisäksi pellillinen katosi perheessämme melko nopeasti. Minä ja mieheni halusimme syödä sen ilman mitään lisukkeita päälle, lapset taas vadelmahillolla. Mielestäni maku pääsee nimenomaan oikeuksiinsa ilman mitään ekstraa. Joten tässäpä ohje:

-1 l piimää

-3 munaa

-1 dl sokeria ja ripaus vaniljasokeria

-2 tl suolaa (itse laitoin himalajan kristallisuolaa)

– 1 tl soodaa

-100 grammaa maustamatonta tuorejuustoa

-loraus juoksevaa margariinia (n. 0,5 dl)

-vehnäjauhoja 2 -3 dl

Vatkaa munat ja sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi, lisää piimä ja tuorejuusto. Lisää vehnäjauhoja varovasti. Taikinasta tulee hieman jämäkämpää kuin perinteisestä pannaritaikinasta, mutta silti juoksevaa. Lisää suola ja margariini. Anna taikinan turvota hetki ennen paistamista.

Paista uunin keskitasolla, 200 asteessa, puolisen tuntia.

Koti Ruoka ja juoma Hyvä olo Mieli
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.