Ladataan...
Kotoisa

Rauhallista itsenäisyyspäivää kaikille! Olin tänään siis aamupäivän töissä ja ajattelin ilahduttaa työkavereita kakulla, onhan tänään sentään itsenäisyyspäivä! Lupailin Instagramin puolella, että jos tämä herkku tekee kauppansa ja on onnistunut, niin laitan reseptin teille myös. Koko kakku melkein taitaa olla jo töissä syöty ja sieltäkin puolelta reseptiä toivottiin, joten tässä se tulee... 

Jouluinen täytekakku

Pohja

4 kpl kananmunia
sokeria
perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

 

Ota valmiiksi kolme samankokoista lasia. Riko yhteen lasiin huoneen lämpöiset kananmunat. Mittaa sokeri omaan lasiin ja perunajauhot omaan lasiin. Molempia saman verran kuin toisessa lasissa on kananmunia. Sekoita leivinjauhe perunajauhojen sekaan. 

Kaada kananmunat ja sokeri kulhoon ja vatkaa seosta niin kauan kunnes se on ilmavaa. Kun taikina on tarpeeksi ilmavaa kuuluisi pinnalle jäädä kuvio hetkeksi kun sekoitat taikinaa. Sekoita jauhot joukkoon varovaisesti. Käytä mieluiten siivilää jotta saat jauhot sekoitettua ilman paakkuja.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla 175 astetta, 30-40 minuuttia riippuen uunista. Tiedät kakun olevan kypsää kun kokeilet cocktail tikulla kakkua keskeltä. Jos tikkuun ei jää taikinaa on se valmis. 

Itse en ole pitkään aikaan ostanut meille kotiin enää vehnäjauhoja, siksi olen tehnyt kakkupohjan pelkillä perunajauhoilla. Mielestäni pelkillä perunajauhoilla koostumuksesta tulee ihanan ilmava. Jos haluat kuitenkin käyttää vehnäjauhoja, suosittelen puolet mitasta vehnäjauhoja ja puolet perunajauhoja. 

 

Täyte

1 pkt piparkakkurahkaa (Arla)
1 pkt maustamatonta tuorejuustoa (Viola / Valio) 
Puolukoita (pakaste tai tuore)
Sokeria 

Laita kulhoon piparkakkurahka ja tuorejuusto ja sekoita. Lisää puolukoita oman maun mukaan. Itse laitoin ihan reippaasti (n. 3-4 dl). Lisää sokeria oman maun mukaan. Jos teet kinuskikuorrutteen, muista ettet lisää liikaa sokeria, sillä kuorrute on makea. En lisännyt kuin ehkä ruokalusikallisen sokeria. Jos täyte tuntuu todella paksulta lisää vähän maitoa notkistamaan seosta. Ole kuitenkin varovainen, ettei täytteestä tule liian juoksevaa. 

 

Kasaa kakku ennen kinuskin valmistamista. Leikkaa pohja kolmeen osaan terävällä veitsellä. Olen huomannut erittäin käteväksi kasata kakun irtopohjavuoan reunan sisään. Joten tässä välissä laitan irtopohjavuoanreunan keskelle tarjoiluastiaa ja alan kasaamaan kakun sen sisään. Laita kakkupohjan päällimmäinen levy pohjimmaiseksi. Itse käytin kyseisen kakun kostuttamiseen AITO Kaslink kaurajuomaa, mutta myös tavallinen maito käy myös tähän. Jaa puolet täytteestä ensimmäisen levyn päälle ja levitä tasaisesti. Lisää keskimmäinen levy kakkupohjaa päälle, kostuta kakkupohja ja kaada loput täytteestä päälle. Tasoita jälleen täyte tasaisesti ja lisää viimeinen pala kakkupohjaa. Muista kostuttaa erityisen hyvin päällimäiseksi jäävä kakkupohja. 

 

Kuorrute

2dl kermaa
(2dl) fariinisokeria

Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Jos mahdollista valitse teflonpintainen kattila. Kuumenna alkuun seos kiehuvaksi. Pienennä sitten lämpöä keskiteholle ja anna seoksen kiehua hiljalleen noin 15-20 minuutin ajan, välillä sekoitellen. Voit testata kinuskin kypsyyden tipauttamalla pisaran kinuskia vesilasiin, kaada vesi pois. Jos kinuski ei sekoitu veteen on se valmista. Kinuskin tulisi jäädä lasiin. 

Kun kinuski on valmista nosta se ihan hetkeksi jäähtymään, mutta älä aikaile liikaa kinuskin kaatamisessa kakun päälle. Kinuski alkaa jähmettymään aika pian sen jälkeen kun otat sen pois levyltä. Voit hyödyntää tässä irtopohjavuoan reunoja, mikäli kasasit kakun sen sisään. Kaada kinuski päälle ja anna sen jähmettyä. 

 

(2 dl kermaa)
(2 rkl vaniljakreemijauhetta)
(2 rkl sokeria) 
(Vatkaa kermaa, mikäli haluat kuorruttaa reunat vielä ihan perinteisellä kermalla. Käytän usein perinteisen kerman sekaan vaniljakreemijauhetta, sillä se tekee kermasta jämäkämmän, eikä lähde valumaan reunoilta. Jos käytät vaniljakreemijauhetta, lisää se vasta valmiin kerman sekaan.) 

 

Lisää haluamasi koritsteet pinnalle ja reunoilla. Laitoin aika yksinkertaisesti vain pakastepuolukoita kakun päälle ja pipareita reunoille. Kokonaiset pakastepuolukat eivät sulaessaan muodosta kovinkaan paljoa nestettä, joten jos laitat niitä kinuskin päälle, ei niiden päälle tarvitse mitään kakkukiillettä tai muuta sellaista.

Ei muuta kun keittämään glögiä vielä kaveriksi sitten ja herkuttelemaan. 

 

Rauhallista itsenäisyyspäivän iltaa <3 

-Elina 

 

Ladataan...

Ladataan...
Kotoisa
"Lausun toiveeni hiljaisen, vain tähdet saavat kuulla sen:
Tule Joulu kultainen"

 

Joulun aika on mitä parhainta. On ihanaa laittaa kotiin rauhallista tunnelmaa ja virittäytyä itsekin sellaiseen rauhalliseen moodiin ja nauttia kynttilän loisteesta, glögistä, piparien tuoksusta ja tietenkin joulukoristelusta. Minä olen viime vuosina laittanut joulukuusen ajoissa, jotta kerkeän nauttimaan siitä hyvän tovin ennen joulua. Itse Jouluaatto ja sitä seuraavat pyhät menevät aina niin vauhdilla ohi, että haluan rauhoittua joulun tunnelmaan hyvissä ajoin ja siksipä kuusen koristelu tapahtui meillä eilen. Minä olen muutamina edeltävinä vuosina hankkinut Stockmannilta ihania koristeita ja tänäkin vuonna hankin muutaman lisää. Koristelussa käytän punaista, valkoista ja kultaa. Niiden yhdistelmä on aivan ihana!

Millaista koristelua sinä olet suunnitellut täksi jouluksi?<3

Kuusen lisäksi meillä on ikkunoissa ihania tähtiä. Nuo paperiset tähdet hankin Clas Ohlsonilta ja olen niin tykästynyt niihin. Niistä tulee aivan upea valo kuvioiden läpi, ne saavat siis ison suosituksen minulta! Niiden lisäksi meillä on se yksi vanha metallinen tähti josta olenkin aiemmin kirjoittanut. 

 

 

 

Tämä alla oleva kynttelikkö ei päätynytkään ikkunaan tänä vuonna, vaan laitoin sen koristamaan seinähyllyä. Minusta on kiva keksiä aina uusia juttuja jo olemassa oleville esineille ja sisustuselementeille ja vaihtaa niiden järjestystä. Tänään juuri mieheni nauroikin, ettei ikinä muista missä meillä on mitäkin kun tavarat aina vaihtavat paikkaa.. :D Mutta minkäs sille mahtaa, kun visioita riittää ja pakkohan niitä on päästä aina kokeilemaan. 

 

 

Tonttu ja hiiret pääsivät koristamaan aitiopaikkaa takan päällä. Nämä ihanuudet on hankittu koiramäen pajutallilta jokunen vuosi sitten. Minusta ne on niin söpöjä, että tekisi mieli mennä katsomaan olisiko niitä myynnissä tänäkin vuonna. 

 

 

Oikein ihanaa iltaa ja nauttikaahan tulevasta viikonlopusta <3

~kata

Ladataan...

Ladataan...
Kotoisa

 

 

Mukavaa sunnuntaita ja oikein ihanaa Isänpäivää kaikille isille! 

Hieman on kiirettä pidellyt ja minä en ole tänne blogin puolelle kerennyt hetkeen mitään kirjoittelemaan. Tänään kuitenkin on sellainen päivä, että kerkeää olla koko illan rauhassa kotosalla ja kirjoittelemaan. Ajatuksena on tänään mennä vielä korjailemaan jo laittamiani jouluvaloja hieman paremmin ja fiilistellä iltaa rauhallisissa merkeissä. Tämä harmaa ja sateinen marraskuu on kyllä niin väsyttävää aikaa niin pakko on ollut jo tuoda lämpöä ja tunnelmaa sisälle hieman jouluisilla jutuilla. Eilen laitoin meidän olohuoneeseen joulutähden ikkunaan ja se on niin ihana. Tämä kyseinen joulutähti oli aina meillä lapsuudenkodissani koristamassa ikkunaa joulun aikaan. Minä sain sen itselleni jokunen vuosi sitten ja aion kyllä säilyttää sen hyvin, että siitä on iloa vielä moneksi vuodeksi. Ajattelin, että voisimme esitellä teille jossakin vaiheessa tällaisen tunnelmallisen postauksen meidän jouluvalaistuksesta. Olisi ihana saada vain hieman lunta maahan niin kuvista saisi vielä kauniimpia. 

Nyt kuitenkin vielä vähän erilaiseen teemaan nimittäin isänpäiväbrunssiin. (toki tätä voi ajatella harjoitteluna joulusyömingeille). Tänään siis vietimme isänpäivää brunssin merkeissä minun vanhempien luona. Teimme tarjottavat valmiiksi ja katoimme pöydän täyteen herkkuja. Tämä oli oikein mukava tapa viettää tätä juhlapäivää. Räpsin jonkin verran kuvia näistä herkuista ja niitä olisikin tarjolla seuraavaksi. 

 

 

 

Muutama vinkki kauniin tarjoilupöydän luomiseen:

*nosta tarjoiluita erilaisille tasoille niin pöydästä tulee moniuloitteisempi ja näin ollen houkuttelevampi. Tasoina toimii esim. vanhat puiset pienet ja isot laatikot, tiilet, leikkuulaudat ja toki ihan erikokoiset tarjoiluastiat. 

*tuo pöytään valaistusta esimerkiksi kynttilöillä tai valosarjoilla

*koristele tarjoiluja esimerkiksi yrteillä, lehdillä, marjoilla, oksilla yms.

*käytä tummille tarjottaville vaaleita astioita, vaaleille tarjottaville tummia ja värikkäille tarjottaville läpinäkyviä astioita. Näin ruokien ja leipomusten värit pääsee hyvin oikeuksiinsa.

 

Oikein ihanaa sunnuntai-iltaa <3

~Kata

Ladataan...

Ladataan...
Kotoisa

Ajattelin jo alku syksystä, että olisi ihana pitää tässä kohtaa syksyä illanistujaiset ja saada kerättyä ystäviä pöydän ääreen herkuttelemaan. Omasta mielestä tälläiset tapahtumat piristää todella paljon. Meillä mentiin siis löyhästi Italia teemalla ja nautittiin alkuun juustoja ja leikkeleitä, pääruokana syötiin pizzaa ja jälkkäriksi oli luvassa mutakakkua. 

 

 

 

Mutakakku toimii omasta mielestäni juhlassa kuin juhlassa. Resepti on maidoton ja gluteeniton, mutta tämä maistuu kyllä kaikille! Tämän takia tämä resepti on mennyt ihan suoraan mun lemppari tarjoiltavien joukkoon. Parasta on se, että mutakakku kannattaa tehdä edellisenä päivänä ja juhlapäivänä tarvitset vain hetken ennen tarjoilua kakun koristeluun. 

 

 
Mutakakku (M, GL)

200g tummaa suklaata (Brunbergin tumma suklaa)

150g voita (maidoton leivontamargariini tms)

4 kpl munia

2dl sokeria

1dl perunajauhoja

1dl kaurajauhoja

1tl leivinjauhetta

 

Aloita paloittelemalla suklaa kattilaan. Lisää sekaan voi ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut. Siirrä suklaaseos jäähtymään.

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ennen kuin suljet vuoan. Voitele vuoka ja leivitä se korppujauhoilla, kaurajauholla tai mantelijauheella. Muista valita gluteeniton vaihtoehto myös tähän, jos haluat tehdä gluteenittoman version.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Tässä ei sitten ole mitään oikotietä onneen. On tärkeää, että munat on oikeasti huoneenlämpöisiä ja jaksa vaahdottaa seosta tarpeeksi pitkään.

Kaada jäähtynyt suklaa-voiseos muna-sokerivaahdon sekaan. Tarkista, että suklaaseos on kunnolla jäähtynyt, ennen kuin teet tämän.

Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan nopeasti sekoittaen.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa alatasolla n. 15-20 minuuttia. Paisto-aika riippuu siitä kuinka tehokas uuni sinulla on käytössä. Omassa uunissani optimaalinen paistoaika on 17min. Uskalla jättää kakku raa'aksi keskeltä.

Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun se on ehtinyt jähmettyä. Suosittelen siis tekemään kakun aikaisemmin. Jos kakku on tarkoitus tarjoilla samana päivänä, anna kakun paistua pidempään. Tällöin tosin lopputulos ei ole yhtä mehukas, mutta muuten joudut luultavasti lusikoimaan kakun suoraan tarjottimelta.

Viimeistele kakku tomusokerilla ja tuoreilla marjoilla tai hedelmillä. Vaniljajäätelö toimii tämän kakun kyljessä erinomaisesti.

 

 

Tässä vielä loppuun fiilistely kuva tältä päivältä meidän ruokailutilasta. Yksi niistä asioista mihin rakastuin tässä asunnossa, on se, että meillä on paljon ikkunoita. Edellinen asunto oli pieni kaksio, jossa oli vain kaksi ikkunaa ja parvekkeen ovi yhdellä seinällä, joten tämä että on kolmeen suuntaan ikkunoita, on ihan luksusta! Mun lemppari asia onkin vapaapäivinä syödä aamupalaa kaikessa rauhassa ja katsella samalla ruokailutilan ikkunasta ulos. Ostettiin tämä meidän ruokapöytä viime keväänä ja se on mun mielestä niin kaunis. Parasta siinä on kuitenkin se, että pöydän saa jatkettua. Tässä kuvassa pöytä on jatkettu ja siihen mahtuu tällöin kahdeksan ihmistä oikein mukavasti syömään. 

 

Meidän pojat oli aivan loppu illanistujaisista ja tänään on ollut harvinaisen hiljaista kotona. Meillä onkin mennyt koko päivä poikien kanssa löhöillessä, mutta eikös se olekin juuri täydellinen sunnuntai? Eiköhän suunnata katseet uuteen viikkoon ja katsotaan mitä se tuo tullessaan. 

Ihanaa sunnuntai iltaa sinne sulle, 

-Elina

Ladataan...

Ladataan...
Kotoisa

 

Hei! 

Ootteko pistänyt merkille miten kauniilta ulkona on viime päivinä näyttänyt? Me lähdettiin siskon ja Julian kanssa katsomaan miltä syksyinen Helsinki näyttää. Napattiin mukaan lounastreffeille myös meidän pikkuinen Sisu. Saatiin Sisulle vähän treeniä kaupunki ympäristöön, sekä samalla tuli treenattua julkisilla kulkuvälineillä kulkemista. Ajattelin että jaan teille muutaman kuvan meidän syksyn fiilistely reissusta.  

Mä oon aivan syksy fani! Jotenkin aivan ihanaa, että saa aivan rauhassa olla kotona, laittaa kynttilöitä palamaan ja nauttia iso kupillinen teetä kääriytyneenä lemppari viltin sisälle. 

Kesällä ei koskaan viitsi "olla vaan sisällä sohvan nurkassa". Suomen kesä kun tunnetusti on niin lyhyt, että siitä täytyy ottaa kaikki ilo irti. Sitten kun syksy tulee niin olen jo ihan valmis fiilistelemään koti-iltoja. Kesällä kaikilla ystävillä on niin paljon ohjelmaa, että tulee vähemmän pidettyä mitään illanistujaisia, mutta syksy on onneksi aivan mahtavaa aikaa juuri näille. Meillä onkin tuossa noin parin viikon päästä tulossa yhdet illanistujaiset, joista tulee lisää juttua myöhemmin.

Sisulla riitti vauhtia kaupungilla setterimäiseen tapaan, mutta kun kotiin päästiin Sisu juoksi suoraan pedille nukkumaan... taisi viedä kaupunkilaiselämä mehut meidän vauvasta. 

Pysähdyttiin lounaalle Green Hippo Cafeseen. Siinä vaiheessa kun päästiin syömään kaikilla meillä oli jo kauhea nälkä. 

Kuka olisi uskonut, että lokakuussa voi vielä lounastaa ulkona. Napattiin kyllä viltit matkaan ovelta ja pärjättiin oikein hyvin. Oli ihanaa syödä lounasta ja samalla katsella syksyistä Helsinkiä ja ohi kulkevia ihmisiä. 

Mistä sä pidät syksyssä? Nappaa teekuppi ja käperry sinne sohvannurkkaan katsomaan lemppari tv-sarjaa tai lukemaan kirjaa. Nauti siitä, että saa vaan olla. Se on parasta. Ihanaa syksyä <3 

-Elina 

Ladataan...

Ladataan...
Kotoisa

Heips,

Lokakuu on päässyt vauhdilla alkuun ja muutama pakkasaamukin on jo ollut. Minusta on ihanaa kun saa taas pukeutua lämpimästi paksuihin takkeihin ja muhkeisiin kaulahuiveihin. Ihanaa on myös syksyinen luonto, joka on parhaillaan niin kovin kaunis. Tein tuossa joitakin viikkoja sitten muutaman syksyisen kranssin koristamaan omaa ulko-oveani ja muutaman annoin myös lahjaksi. Eilen sitten aloin tekemään lisää kranssipohjia ja ajattelinkin, että voisin postata ohjeen miten saa helposti tehtyä kauniin kranssin itselle tai vaikka lahjaksi.

Tämä ohje on vain yksi monista variaatioista ja kransseihinhan voi käyttää vaikka mitä luonnon tarvikkeita. Tähän minun ohjeeseeni tarvitset:

- rautalankaa

- koristenauhaa

- narua josta teet ripustus osan

- kranssipohjaan pajun oksia tai jotain muuta taipuisaa köynnöstä/oksaa -> minä olen käyttänyt humala-köynnöstä sekä niitä pajun oksia. Poista näistä lehdet.

- puolukan varpuja metsästä tai esimerkiksi kanervan oksia 

 

 

Aloita ottamalla pieni määrä valitsemaasi pohjamateriaalia ja hahmottele kuinka ison kranssista haluat. Ota sitten rautalankaa ja laita sillä oksia/köynnöstä kiinni muutamasta kohdasta että kranssin muoto pysyy kasassa. (tähän vinkkinä, että oksat voi taivutella esimerkiksi sydämen muotoon, jos haluaa vähän erilaisen luomuksen)

Tämän jälkeen alat vain lisäilemään yksitellen oksia kieputtamalla niitä edellisen päälle ja kiinnitys aina alku- ja loppukohdasta rautalangalla. Kun olet saanut mieleisesi paksuisen pohjan alat kiinnittämään siihen itse kranssi materiaaleja. Jos haluat niin voit kietaista rautalangan vielä kerran koko kranssin ympäri varmistaaksesi, että pohja pysyy kasassa.

Ota aina muutama kappale valitsemaasi materiaalia ja asettele niitä oksien väleihin ja kiinnitä vielä rautalangalla. Tähän vinkkinä, jos haluat saada nopeasti valmista, niin ota vaikka reilun kokoisia havun oksia ja koristele kranssi niillä. Tai vastaavasti, jos haluat hyvin pelkistetyn ja ilmavan kranssin niin laita vain muutama koriste ja jätä kranssipohja osittain paljaaksi. 

Kun kranssi näyttää silmääsi valmiilta niin viimeistele se vielä koristenauhalla sekä narulla, jolla saat koko komeuden ripustettua. 

 

 

Oikein ihanaa viikkoa just sulle <3

 

~Kata

Ladataan...

Pages