Breikki arjesta

Ajattelin jo alku syksystä, että olisi ihana pitää tässä kohtaa syksyä illanistujaiset ja saada kerättyä ystäviä pöydän ääreen herkuttelemaan. Omasta mielestä tälläiset tapahtumat piristää todella paljon. Meillä mentiin siis löyhästi Italia teemalla ja nautittiin alkuun juustoja ja leikkeleitä, pääruokana syötiin pizzaa ja jälkkäriksi oli luvassa mutakakkua. 

 

fullsizeoutput_1dd2.jpeg

 

fullsizeoutput_1dd5.jpeg

 

Mutakakku toimii omasta mielestäni juhlassa kuin juhlassa. Resepti on maidoton ja gluteeniton, mutta tämä maistuu kyllä kaikille! Tämän takia tämä resepti on mennyt ihan suoraan mun lemppari tarjoiltavien joukkoon. Parasta on se, että mutakakku kannattaa tehdä edellisenä päivänä ja juhlapäivänä tarvitset vain hetken ennen tarjoilua kakun koristeluun. 

 

fullsizeoutput_1dda.jpeg

 
Mutakakku (M, GL)
200g tummaa suklaata (Brunbergin tumma suklaa)

150g voita (maidoton leivontamargariini tms)

4 kpl munia

2dl sokeria

1dl perunajauhoja

1dl kaurajauhoja

1tl leivinjauhetta

 

Aloita paloittelemalla suklaa kattilaan. Lisää sekaan voi ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut. Siirrä suklaaseos jäähtymään.

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ennen kuin suljet vuoan. Voitele vuoka ja leivitä se korppujauhoilla, kaurajauholla tai mantelijauheella. Muista valita gluteeniton vaihtoehto myös tähän, jos haluat tehdä gluteenittoman version.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Tässä ei sitten ole mitään oikotietä onneen. On tärkeää, että munat on oikeasti huoneenlämpöisiä ja jaksa vaahdottaa seosta tarpeeksi pitkään.

Kaada jäähtynyt suklaa-voiseos muna-sokerivaahdon sekaan. Tarkista, että suklaaseos on kunnolla jäähtynyt, ennen kuin teet tämän.

Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan nopeasti sekoittaen.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa alatasolla n. 15-20 minuuttia. Paisto-aika riippuu siitä kuinka tehokas uuni sinulla on käytössä. Omassa uunissani optimaalinen paistoaika on 17min. Uskalla jättää kakku raa’aksi keskeltä.

Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun se on ehtinyt jähmettyä. Suosittelen siis tekemään kakun aikaisemmin. Jos kakku on tarkoitus tarjoilla samana päivänä, anna kakun paistua pidempään. Tällöin tosin lopputulos ei ole yhtä mehukas, mutta muuten joudut luultavasti lusikoimaan kakun suoraan tarjottimelta.

Viimeistele kakku tomusokerilla ja tuoreilla marjoilla tai hedelmillä. Vaniljajäätelö toimii tämän kakun kyljessä erinomaisesti.

 

IMG_2778.jpeg

 

Tässä vielä loppuun fiilistely kuva tältä päivältä meidän ruokailutilasta. Yksi niistä asioista mihin rakastuin tässä asunnossa, on se, että meillä on paljon ikkunoita. Edellinen asunto oli pieni kaksio, jossa oli vain kaksi ikkunaa ja parvekkeen ovi yhdellä seinällä, joten tämä että on kolmeen suuntaan ikkunoita, on ihan luksusta! Mun lemppari asia onkin vapaapäivinä syödä aamupalaa kaikessa rauhassa ja katsella samalla ruokailutilan ikkunasta ulos. Ostettiin tämä meidän ruokapöytä viime keväänä ja se on mun mielestä niin kaunis. Parasta siinä on kuitenkin se, että pöydän saa jatkettua. Tässä kuvassa pöytä on jatkettu ja siihen mahtuu tällöin kahdeksan ihmistä oikein mukavasti syömään. 

 

IMG_2737.jpeg

Meidän pojat oli aivan loppu illanistujaisista ja tänään on ollut harvinaisen hiljaista kotona. Meillä onkin mennyt koko päivä poikien kanssa löhöillessä, mutta eikös se olekin juuri täydellinen sunnuntai? Eiköhän suunnata katseet uuteen viikkoon ja katsotaan mitä se tuo tullessaan. 

Ihanaa sunnuntai iltaa sinne sulle, 

-Elina

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *