Vuosi 2022 ja tavaraähky? – 5 vinkkiä kodin tavaroiden raivaamiseen

Uusi vuosi ja uudet kujeet. Useimmillahan näyttää olevan mielessä aloittaa vuosi 2022 vähentämällä kodin tavaroita, siivota kaappeja ja raivata. Ainakin mitä sosiaaliseen mediaan on uskominen.

Itse raivasin kotini noin 5 vuotta sitten. Sain tarpeekseni siitä, että tavaraa oli liikaa ja siitä tuli yhtä ähky olo kuin olisi syönyt liikaa. Kaapit tursusivat tavaraa ja mitään ei mahtunut minnekkään. Kun tavaroita olisi tarvinnut, niitä ei löytynyt. Tuttu tunne? Ajattelin jakaa muutaman vinkin kodin raivaamisesta ja kuinka itse sen aikoinani tein.

Ihan ensimmäiseksi on tietenkin saatava inspiraatio ja aloitettava.

Kodin raivaamisen 5 vinkkiä

  1. Aloita yksi huone kerrallaan ja käy läpi huoneen kaapit. Kaikkea ei tarvitse suorittaa yhtenä päivänä, joten jaoittele huoneita tai ihan vain kaappeja omien arkimenojesi mukaan. Jo yhdellä kaapilla on merkitystä.
  2. Tyhjennä kaapit (tai kaappi) kokonaan ja pyyhi pölyt pois. Näin on kiva alkaa järjestelemään tavaroita omille paikoillensa. Tässä kohtaa voi aina pohtia mikä kuuluu mihinkin hyllylle tai kaappiin. Kuinka haluat tavarasi säilyttää ja missä. Mieti esimerkiksi, missä huoneessa tavaraa tulee käytettyä eniten. Jokaiselle tavaralle, joita tarvitset löytyy se ihan oma ja mahtava paikka!
  3. Jaoittele. Mikä on roskaa, mikä myytävää tai lahjoitettavaa ja mitä haluat säilyttää. Mieti tarkasti mitä tavaroita oikeasti käytät ja mitä et. Mistä pidät ja mitkä jäävät käyttämättä sen takia, koska et vain pidä niistä. Itselleni ainakin tuo hyvää energiaa sellainen, että tiedän pitäväni jostain esineestä tai asiasta. Turha säilöminen kuluttaa omaa energiaani.
  4. Vie heti pois. Kun karsiminen on tehty ja säästettävät tavarat omissa kaapeissaan, vie roskiin menevät heti jätepisteeseen ja vie lahjoitettavat tavarat mahdollisimman nopeasti sinne minne ajattelit. Kuvaa myytävät ja laita nettipalstoille. Jos ajattelit kirpputoripöytää järjestä tavaroille oma säilytyspaikka siksi aikaa kunnes sen aika on. Itse huomasin, että tämä oli yksi tärkein osa koko prosessia. Tavarat eivät jääneet pitkäksi aikaa lojumaan huoneen nurkkaan. Kun sen teki heti olo keveni samantien, kun itselleen turha tavara oli poissa.
  5. Siivoa koko huone. Minusta oli ihanaa siivota koko huone lattiasta kattoon karsimisen jälkeen. Siivoaminen oli helpompaa, koska tavaraa oli vähemmän ja puhdas koti tuoksuu aina ihanalta. Laita huone omaan silmääsi kivaksi ja nauti.

Kodin raivaamisen merkitys minulle

Itse rakastan, jos jokaisella tavaralla on käyttöä ja siivoaminen helpottuu raivaamisen jälkeen huomattavasti. Lisäksi saan perfektionistinä hyvän olon siitä, että kaapit ovat myös oven pimeämmältä puolelta siistissä kunnossa ja asioita on helppo ottaa esille. Pidän myös siitä, että jokaisella tavaralla on oma paikkansa.

Raivaamisen jälkeen aloin pohtia kodin säilytysjärjestelmiä, kauniita koreja ja laatikoita. Näitä olen tämän 5 vuoden aikana kerännyt hiljalleen. Vanhoja ratkaisuja olen käyttänyt tietysti ensisijaisesti, mutta joskus silmät haluavat jotain kaunista? jossa säilyttää tavaroita. Tämä ei kumminkaan ollut oma kotini raivaamisen pointti vaan se, että saan energiaa omasta kodistani. Sen sijaan, että oma koti tavaramäärällään puristaa minut kasaan yksi huone kerrallaan.

Oletko sinä suunnitellut kodin raivaamista vuoden 2022 kunniaksi? Tai sitten ihan muuten?

koti sisustus hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *