Kesäkurpitsalasagne
Oikeasti piti kirjoitella juhannuskuulumisia meiän perusperinteisestä mökkijuhannuksesta, mutta koska reissu vähän venähti niin skipataan se. Ehkä skarppaan sitten joulukuulumisiin mennessä.
Pienoisen juhannusturvotuksen ja kesäkurpitsakasan innoittamana ollaan alkuviikko vähän karppailtu. Hyvät kuulijat: kesäkurpitsalasagnen saat ruokapöytääsi näin.
– n. 2-3 kesäkurpitsaa (pientä)
Jauhelihakastike
– 400g jauhelihaa
– iso sipuli
– 3 valkosipulin kynttä
– purkki tomaattimurskaa
– maustettua tuorejuustoa
– pala fetaa
– paljon sekalaisia mausteita (suolaa, pippuria, yrttejä, chiliä…)
-pari ruokalusikallista pestoa
1. Siivuta kesäkurpitsat juustöhöylällä (päälle voi ripottaa suolaa ja antaa kesäkurpitsojen hikoilla ylimääräiset vedet pois. Pyyhi siivujen pinta n. 15 min päästä talouspaperilla. Laiska voi myös kaataa ylimääräiset vedet pois vasta paiston jälkeen vuuasta. Sitä tulee jokatapauksessa.)
2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita tomaattimurska valumaan siivilään (näin minimoit turhan nesteen lasagnessa)
3. Paista jauheliha ja sipulit pannulla. Mausta, lisää tuorejuusto ja pesto.
4. Murusta feta pieneksi.
5. Lado vuuan pohjalle lasagnen tyyliin vuorotellen kesäkurpistoja, jauhelihakastiketta ja fetaa. Säästä osa fetasta lasagnen päälle ripoteltavaksi.
6. Paista 200 asteisessa uunissa n. 40 min. Välillä on hyvä liruttaa ylimääräiset nesteet vuuasta esim. lavuaariin.
Jos rohkenet pistää mausteita ja fetaa reilulla kädellä, lupaan että tästä tulee sai-raan hyvää.
PS. Juhannus sujui näin: