Öljyttömät suolapähkinät
Pähkinäthän on melko terveellisiä. Hyviä rasvoja ja hivenaineita ja jos sun mitä. Ei siis niinkään ne Estrellan suolapähkinät vaan esim. saksanpähkinät, mantelit, parapähkinät (yäk!) ja cashewpähkinät. Suolapähkinöissä sinällään ei ole muuta pahaa kuin se suola, öljy ja Estrellan tapauksessa väärä pähkinä. (Maapähkinähän ei ole kuulemma ravintokoostumukseltaan oikeastaan edes pähkinä vaan joku pahapaha epäpähkinä)
Suolapähkinöitä voi hyvin tehdä itse, öljyä ja mausteita pannulle ja pähkinät perään. Vähän kiltimpitä suolapähkinöitä pystyy tekemään 30 sekunnissa ihan itse veden avulla. Itselläni ei sattunut olemaan kuin ihan normaalin ihmisen suolaa eikä mitään meri-/himalajasuoloja, mutta vielä oon ihan hengissä ja voimissani.
Tarvitset:
pähkinöitä
suolaa
vettä
1. Paahda pähkinöitä kuumalla, kuivalla pannulla hetkinen
2. Kaada sekaan mieleinen määrä suolaa (n. 1 tl) ja sekoita
3. Kaada sekaan loraus vettä (varo, se höyryää!) ja sekoita. Anna jäähtyä ja syö/säilytä.
Veden avulla suola siis pysyy pähkinöiden pinnalla paljon paremmin kuin jos vaan ripottelisi pähkinöiden päälle suolaa.