Suklaata
*Varoitus!!*
*Sisältää joululahjaspoilerin koskien niitä, jotka uskovat saavansa multa jotain pukinkontista*
Testasin eilen joululahjoiksi suunniteltuja home-made-suklaakonvehteja. Testauksessa oli lähinnä suklaan temperointi (ts. sen poisjättäminen) ja kaksi eri makuvaihtoehtoa: kinuski-täytekonvehti sekä cookies’n’cream.
Molemmat maut oli herkullisen tuhteja ja vieläpä suht helppoja tehdä. Kinuskitäytteeseen laitoin suklaakuppien sisään valmista kinuskivanukasta ja päällystin sulalla suklaalla. Cookies’n’cream sisälsi yksinkertaisuudessaan dominomurua sulatettuun valkosuklaaseen sekoitettuna. Koristeluihin en jaksanut kovinkaan panostaa, säästetään se sitten oikeisiin versioihin.
Suklaan temperoinnista sen verran, että taitaa olla parempi nähdä vaiva siihenkin. Temperoinnissa suklaata pitää siis kuumentaa ensin tiettyyn lämpötilaan, sitten jäähdyttää taas eri lämpöön ja kuumentaa uudelleen. Ja lämpöasteidenkin kanssa pitää olla tarkkana, jotta saavutetaan oikea koostumus ja käsiteltävyys. Temperoinnin pitäisi auttaa siihen, ettei suklaa sula samantien sormiin ja parantaa kuulemma ulkonäköäkin. Kuulostaa melko monimutkaiselle, mutta tämä testierä oli sen verran nopeasti sulavaa tavaraa että taidan ottaa tuon temperointihaasteen vastaan seuraavien suklaiden kanssa. Tästä lisää myöhemmin…