Viljaton vuohenjuustopiirakka

En ole mitenkään hirmusen tarkka hiilihydraattien tai vehnäjauhojen välttäjä, mutta aika ajoin maha kertoo saaneensa niitä tarpeeksi. Kuten tänään sushilounaan  jälkeen. 

Iltaruuasta mulla oli siis melko selkeä visio. Se sisälsi ohuista punajuurisiivuista ja munamaidosta tehdyn ”piirakkapohjan” ja jonkun vuohenjuustosörsselitäytteen. Kaupasta ei kuitenkaan löytynyt punajuuria, eli tuttuna hiilarikorvikkeena sai toimia kesäkurpitsa. Tämmöinen siitä tuli. 

5d014851-bb5a-4c16-b800-74aa624ac4f0.jpg

Pohja
kesäkurpitsaa juustohöylällä siivutettuna
suolaa
2 munaa
n. 0,5 dl maitoa

Täyte
1 sipuli
loput kesäkurpitsasta
rasia kirsikkatomaatteja
suolaa, pippuria, valkosipulijauhetta
vuohenjuustoa sopivasti
2 munaa
2 dl Valio Kolme sipulia -kermaa (tai tavallista kermaa)

1. Levitä kesäkurpitsasiivut leikkuulaudalle ja ripottele niiden päälle suolaa. Anna hikoilla hetki ja pyyhi pinnat kuiviksi vedestä. 
2. Levitä kesäkurpitsasiivut piirakkavuoan pohjalle, niin että koko vuoan pohja peittyy. Reunat on helpoin peittää vaakatasoon kiertävillä siivuilla. 
2. Sekoita munat ja maito ja kaada kesäkurpitsapohjan päälle. 
3. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa n. 5 minuuttia tai kunnes munamaito on hyytynyt

4. Pilko kasvikset sopiviksi paloiksi ja kuullota pannulla. Lisää sekaan vuohenjuusto ja mausteet. (Itse käytin vuohentuorejuustoa, joka suli helposti kasvisten sekaan)
5. Kaada täyte ja kermasta ja munista sekoitettu munamaito pohjan päälle. 
6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 min, tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta alkaa olla kullanruskea. Jäähdytä piirasta hetki ennen leikkaamista, niin saat nättejä paloja. 

 

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.