Miten perustaa kahvila

Kahviteollisuus on kasvamassa, kun monet nuoremmat sukupolvet kiinnostuvat kahvin lisäksi laadukkaasta gourmet-kahvista, jota saa vain kahviloista. Lisääntyneen kiinnostuksen seurauksena nyt on hyvä aika harkita kahvilan tai kahvipuodin perustamista. Jos olet kiinnostunut kahvilan perustamisesta, mutta et tiedä, mistä aloittaa, kannattaa tutustua tähän artikkeliin, sillä kerromme yksityiskohtaisesti tärkeimmistä vaiheista, joita sinun on noudatettava yrityksesi perustamiseksi.

5 vaihetta kahvilan perustamiseksi

Minkä tahansa ruokapalvelun perustaminen, aina ravintolasta buffettiin tai kahvilaan, on todella monimutkaista. Onneksi me olemme jakaneet tämän prosessiin helppoihin vaiheisiin, jotka auttavat ymmärtämään tätä prosessia.

1. Tee taustatutkimus

Ennen kuin alat edes päättää kahvilan avaamisesta, kannattaa tehdä perusteellinen tutkimustyö. Tämä kertoo sinulle, onko alueellasi tarvetta hyville kahviloille, pystytkö kilpailemaan jo olemassa olevien yritysten kanssa ja onko sinulla varaa omistaa kaupallinen yritys kyseisessä paikassa. Kannattaa kiinnittää erityistä huomiota kilpailijatutkimukseen ja selvittää, ovatko alueen kahvilat franchising- vai itsenäisiä kahviloita, sillä itsenäinen yritys voi pystyä kilpailemaan suurten ketjujen kanssa, mutta ei välttämättä muiden itsenäisten kahviloiden kanssa.

2. Valitse konseptisi

Kun olet päättänyt perustaa kahvilan, voit alkaa miettimään, mikä on kahvilasi konsepti. Konseptisi on kahvilasi yhdistävä teema, ja hyvä konsepti antaa yrityksellesi kilpailuetua alueen muihin kahviloihin verrattuna. Ohessa on muutamia asioita, joita kannattaa ottaa huomioon, kun valitset kahvilasi konseptia:

  • Mikä on kohdeyleisösi? Aiotko luoda gourmet-kahvia milleniaaleille vai haluatko kahvilasi vetoavan kiireisiin toimistotyöntekijöihin, jotka haluavat vain kupin kuumaa kahvia ja pullan?
  • Mitä alueesi asiakkaat suostuvat maksamaan? Saatat olla intohimoinen avaamaan gourmet-kahvilan, mutta jos olet pääasiassa työläisalueella, asiakkaita voi olla vaikea suostutella maksamaan montaa euroa kahvista.
  • Haluatko tarjota ruokaa? Jos haluat lisätä ruokalistallesi ruokaa, ostatko sen valmiiksi leipomosta vai teetkö sen itse?
  • Voiko kahvilassasi istua? Odotatko, että useimmat asiakkaat ottavat tilauksensa mukaan, vai haluatko tehdä kahvilastasi viihtyisän ympäristön, jossa asiakkaat voivat työskennellä ja rentoutua?

3. Tilaa kahvilavarusteesi

Laadukkaat kahvikoneet ovat välttämättömiä kaikille kahviloille, jotka haluavat menestyä. Vaikka tietyt laitetyypit voivat vaihdella paikkakohtaisesti, on olemassa muutamia laitteita, joita jokainen kahvila tarvitsee.

Selvitä kaikki tarvitsemasi laitteet ja varmista, että hankit ne luotettavalta toimittajalta. Tutustu ajoissa ihmisten verkkoarvosteluihin yrityksestä, jolta olet ostamassa laitteita. Vähennät stressiä ostamalla yrityksesi tarvitsemia laitteita suosimalla Expondo kaltaisia yrityksiä, jotka tarjoavat sekä edullisia hintoja että 30 päivän palautusoikeiden.

4. Hanki startup-laina

Seuraava vaihe on hankkia alkupääomaa uudelle kahvilallesi. Kahvilan perustaminen on kallista, joten sinun on varmistettava, että sinulla on riittävästi rahoitusta, jotta sinulla on varaa kaikkiin yrityksesi tarvitsemiin laitteisiin ja tarvikkeisiin. Lisäksi uuden toiminnan kannattavuus kestää yleensä 6-12 kuukautta, joten alkurahoituksen pitäisi riittää kattamaan toimintakulut siihen asti, kunnes liiketoimintasi pystyy ylläpitämään itseään.

5. Hanki luvat ja lisenssit

Uusi kahvilasi tarvitsee monia lupia ja lisenssejä, ennen kuin voit aloittaa myynnin suurelle yleisölle. Yrityksesi tarvitsemat luvat ja niiden hankkimistavat voivat vaihdella kaupungeittain ja valtioittain, joten tarkista paikalliselta viranomaiselta, että kaikki paperityöt ovat kunnossa.

tyo-ja-raha ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *